Tarjous

Kahvin kanssa – Makupareja kahvista ja ruoasta (Hanna-Maria Huhtonen, Elisa Johansson, Sami Piskonen)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 26,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Suomalaiset ovat kahvikansaa, jonka juhlaan ja arkeen, kotiin ja töihin, aamuun, päivään ja iltaan kahvi kuuluu. Kahvia ja pullaa, huoltoasemien vakiotarjontaa, haastavat nykyään kunnianhimoisesti kahviin suhtautuvat pienpaahtimot ja kahvilat. Huippuravintolat panostavat kahvin ja jälkiruokien yhdistelemiseen, ja ravintoloista saa jopa parempaa kahvia kuin kahviloista. Laatukahvit ovat rantautuneet kotikeittiöihin ja työpaikoille.

Vaikka kupissa höyryäisi täydellisesti valmistettu kahvi, harva miettii, mitä syötävää samaan aikaan suuhunsa laittaa. Kahvi ja leivonnainen tai ruoka muodostavat suussa parhaimmillaan täydellisen makunautinnon, samaan tapaan kuin viini ja ruoka.

Tämä kaunis kirja levittää paremman kahvin ilosanomaa ja avaa lukijalle oven kahvin ja ruoan yhdistämisen moninaiseen makumaailmaan. Kyseessä ei ole perinteinen leivontakirja vaan kahvia ja erilaisia syötäviä yhdistelevä runsaasti reseptejä sisältävä käytännönläheinen kahvikirja. Kahvileipien, makeiden ja suolaisten, ohjeet ovat innovatiivisia, trendikkäästi tätä päivää ja jokaiselle ohjeelle on annettu kahvisuositus viinisuosituksen tapaan. Maistuisiko vaikkapa bourbon-viskijuustokakku tai basilika-pippurijäätelö, entä teellä maustetut kuppikakut tai merimiehen saaristolaisleipä?

Reseptit on jaettu erilaisten tilanteiden mukaan: aamupalat, iltapäiväkahvit, jälkiruoat, juhlat. Tämä antaa uusia ja helposti lähestyttäviä ideoita kahvin ja ruoan yhdistämiseen. Reseptien lomassa on sopivasti tietoa ja vinkkejä kahvin ostosta aina oikeaoppisen juoman valmistukseen, eri kahvilaatuja ja valmistusmenetelmiä unohtamatta.

Hanna-Maria Huhtonen on kahviasiantuntija ja Mustana.fi-blogin kirjoittaja, joka on toiminut baristana, baristakisojen ja kansainvälisten kahviseminaarien järjestäjänä sekä työskennellyt raakakahviyrityksissä.

Elisa Johansson on työskennellyt pitkään ruokatoimittajana ja Viini-lehden toimitussihteerinä.

Sami Piskonen on valokuvaaja ja graafikko, joka on erikoistunut ruoka-, matkailu- ja henkilökuviin.

>> Kuuntele Yle Puheen haastattelu: "Kahvi kaipaa samanlaisia suosituksia kuin viini"

Arvostelut

"Reseptit ovat myös houkuttelevia kahvista riippumatta, joten kirjasta saa iloa myös ihan tavallinen leipoja." Kirjavinkit.fi

 "Kirjan jokaisessa neljässä kappaleessa (aamukahvista juhlahetkiin) on ihania ruokia ja leivonnaisia savusuola-siemennäkkäristä granaattiomenapavlovaan ja aprikoosiporkkanapitkoon. Jokaisella reseptiaukeamalla on kauniin kuvan ja ohjeen lisäksi leivonnaisen tarina ja kahvisuositus. Lisäksi lukija viisastuu kahvin ostamiseen ja valmistamiseen liittyvistä asioista. Tieto-osuudet ovat sopivan pituisia, ja ne on ripoteltu kekseliäästi reseptien lomaan." Maku 7/2015, Uura Hagberg

"Aloitan ensin tämän jutun sanomalla, että jokaisella kirjalla on kantensa, mutta tämän kirjan oli tavanomaisuudesta poikkeavan houkutteleva. Kirjan kuvista vastaa Sami Piskonen kun taas resepteistä vastaavat Elisa Johansson, ruokatoimittaja, kotitalousopettaja ja kondiittori. Sekä lisäksi Hanna-Maria Huhtonen, kahvialan ammattilainen, joka kirjoittaa kahvista ja työskentelee Melbournessa raakakahvin välittäjänä." Sweet Food of Mine -blogi


Kirjailija

Hanna-Maria Huhtonen

Hanna-Maria Huhtonen on kahviasiantuntija ja Mustana.fi-blogin kirjoittaja, joka on toiminut baristana, baristakisojen ja kansainvälisten kahviseminaarien järjestäjänä sekä työskennellyt raakakahviyrityksissä.

Lue lisää

Elisa Johansson

Elisa Johansson on työskennellyt pitkään ruokatoimittajana ja Viini-lehden toimitussihteerinä.

Lue lisää

Sami Piskonen

Sami Piskonen on valokuvaaja ja graafikko, joka on erikoistunut ruoka-, matkailu- ja henkilökuviin.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista