Älä syötä ruokahukkaa - Näin käytät tähteet, säästät rahaa ja pelastat maapallon (Juha Ketola, Katleena Kortesuo, Mikko Sairanen)

Saatavuus: Ennakkotilaus

Ennakkotilaus 24,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Ruokahävikki kuriin!

Lensivätkö taas viimeviikkoiset kastikkeenjämät roskiin? Unohtuivatko eväät reppuun päivän ajaksi? Happaniko maito kaappiin ja homehtuiko juustonkannikka? Tämä kirja auttaa sinua säästämään ruokaa, rahaa ja resursseja – ja samalla pelastat maapallon.

YK laski vuonna 2015, että jos maailman ruokahävikki pienenisi neljänneksen, säästyvällä ruoalla voisi ruokkia koko maailman nälkäänäkevän väestön. Maailmanruoantuotantoa ei siis tarvitsisi lisätä, jos ruokaa ei heitettäisi niin paljoa roskiin. Koko maailman tasolla ruokahävikki on noin 30 prosenttia, ja Suomessakin 10–15 prosenttia. Tälle ongelmalle pystytään tekemään paljonkin.

Älä syötä ruokahukkaa – Näin käytät tähteet, säästät rahaa ja pelastat maapallon on kodin ja arjen opas, jossa kerrotaan, miten omaa ruokahävikkiä voi pienentää. Lähestymistapa on havainnollinen: näin pystyt vähentämään omaa hävikkiä ja säästämään yhteisiä resursseja.

Kirja on kirjoitettu ympäristöstä ja tulevaisuudesta huolta kantavalle kuluttajalle, mutta kirjasta on hyötyä myös ruoka-alan pienyrittäjille, joiden tavoitteena on pienentää hävikkiä.

Kirjailija

Katleena Kortesuo

Katleena Kortesuo (s. 1975) on yrittäjä, tietokirjailija ja viestinnän kouluttaja, joka on tehnyt yli 30 tietokirjaa. Katleenan plakkarissa on yksi Kultasulka, yksi Hopeasulka ja yksi Kultasulka-ehdokkuus. Katleenan blogi Ei oo totta on Suomen suosituin viestinnän ja markkinoinnin blogi.

Lue lisää

Juha Ketola

Juha Ketola (s. 1978) on hävikin pienentämiseen erikoistunut lean-mies. Hän on työskennellyt sekä päivittäistavarakaupan ketjujen että elintarviketeollisuuden kanssa. Juhan hävikin pienentämisen metodit ovat laajalti käytössä päivittäistavarakaupassa, ja tämä kirja tuo saman ammattitaidon myös yksityistalouksien ja pienyrittäjien käyttöön.

Lue lisää

Mikko Sairanen

Mikko Sairanen (s. 1979) on ruokabloggaaja ja kaupan alan ammattilainen, joka vastaa kirjan hävikkiresepteistä. Hänen ruokafilosofiaansa kuuluu käyttää kaikki kaapin perukoilta löytyvät tähteet, joista hän kokkaa läheisilleen maittavaa arkiruokaa.

Lue lisää

Kommentit