Bändikirja - Kasaaminen, treenit, keikat, studio, julkaiseminen, raha (Peter Aulén, Jukka Jylli)

Saatavuus: Ennakkotilaus

Ennakkotilaus 29,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2018
  • Kirjailija : Peter Aulén, Jukka Jylli
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522915467
  • Sivuja : 300
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Kaikki mitä muusikon tulee tietää!

Bändikirja on tähän asti kattavin suomalainen opas jokaiselle bändiä perustavalle tai sellaisessa soittavalle. Toisaalta se on kiinnostava katsaus maamme ykkösrivin bändien ongelmiin ja onnistumisiin.

Kirjassa käsitellään perusteellisesti bändin kokoamista, treenaamista, keikkailua, studiotyöskentelyä, biisien julkaisemista sekä plus- tai miinusmerkkistä rahaliikennettä. Siitä löytyy hyödyllisiä faktoja yhtä lailla listasijoitukseen tähtääville nuorille soittajille kuin keskiikäisten terapiapumpulle.

Minkä verran kustantaa treenikämppä? Kuka hoitaa äänentoiston? Miten myydään keikkoja? Kuinka pääsee levyttämään? Bändikirja auttaa sekä piuhojen kiinnittämisessä mikseriin että basistin vaihtamisessa sivistyneesti.

Kirjassa jakavat kokemuksiaan parinkymmenen suomalaisen nimibändin edustajat. Mukana on mm. sellaisia nimiä kuin Jukka Orma (Sielun Veljet), Arto Tuunela (Pariisin Kevät), Eicca Toppinen (Apocalyptica), Mikko Saarela (Eppu Normaali), Twist Twist Erkinharju (Peer Günt), Knipi (Egotrippi), Tuure Kilpeläinen, Tero Vesterinen (Vesterinen Yhtyeineen), Anna-Sofia Tuominen (Tilhet, pajut ja muut), Tumppi Varonen (Pelle Miljoona Oy) ja Henrik Illikainen (Tiisu). Mukana on myös musiikkibisneksen asiantuntijoita kertomassa alan mekanismeista ja puhumassa rahasta.

Kirjailija

Peter Aulén

Peter Aulén on toiminut copywriterina, kirjoittanut lätkästä sekä soittanut rumpuja ja perkussioita bändeissä, jotka kaikkien näiden vuosien jälkeen odottavat edelleen läpimurtoaan.

Lue lisää

Jukka Jylli

Jukka Jylli on soittanut bassoa legendaarisessa Kingston Wall -bändissä ja toiminut sittemmin freelance-muusikkona yli 20 vuoden ajan.

Lue lisää

Kommentit