Presidentti Martti Ahtisaari, Jaakko Iloniemi ja Tapani Ruokanen etsivät  tulevassa kirjassaan Miten tästä eteenpäin ratkaisuja suomalaisia puhututtaviin kysymyksiin

Rauhannobelisti ja kriisien sovittelija, presidentti Martti Ahtisaari, kokenut diplomaatti ja suomalainen huippuvaikuttaja, ministeri Jaakko Iloniemi, palkittu journalisti ja teologi Tapani Ruokanen etsivät kirjassaan Miten tästä eteenpäin tulevaisuuden eväitä ja vastauksia ajankohtaisiin kysymyksiin. Docendo julkaisee kirjan lokakuussa.

”Olemme keskustelleet perusteellisesti ja suorasukaisesti meitä kaikkia koskettavista polttavista kysymyksistä. Katsomme maailman tapahtumien taakse etsien ratkaisuja ongelmiin, jotka näyttävät ylivoimaisilta.”

Kolmen viisaan kirjassa käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa Venäjä, pakolaisvirrat, talous, yhteiset sopimukset, terrorismi, ristiriitojen sovittelu, hyvinvointiyhteiskunnan edellytykset ja turvallisuuspolitiikka.

Muita syksyn merkittäviä puheenvuoroja

Mikko Paateron kirja Sisäinen turvallisuus horjuu on puheenvuoro Suomen sisäisen turvallisuuden nykytilanteesta ja maahamme kohdistuvista uhkista. Aiheesta ei aikaisemmin ole kirjoitettu kirjoja kovan ytimen näkökulmasta. Sisäisen turvallisuutemme uusin haaste on turvapaikanhakijoiden määrän räjähdysmäinen kasvu. Muita haasteita ovat järjestäytyneen rikollisuuden uudet muodot, terrorismin mahdollinen levittäytyminen Suomeen ja rajat ylittävä kyberrikollisuus. Kun turvallisuusympäristön muutokseen liitetään maamme talouden ongelmat, olemme uudessa tilanteessa, johon Suomen päättäjät eivät ole kokonaisvaltaisesti ja strategisesti vieläkään heränneet. Mikko Paatero jäi eläkkeelle poliisiylijohtajan tehtävistä kesällä 2015. Kirja julkaistaan syyskuussa.

Jarno Limnéllin toimittamassa kirjassa Suomen idea luodaan Suomen tulevaisuuden ideaa 27 tiiviissä artikkelissa. Kirjan kirjoittajat ovat sekä arvostettuja ja ansioituneita suomalaisia. Heitä kaikkia on kannustettu kirjoittamaan rohkea ja perusteltu näkemyksensä Suomen tulevaisuuden ideasta. Kirjoittajina mm. Jarmo Lindberg, Sixten Korkman, Alf Rehn, Li Andersson, Matti Apunen, Jere Hietala, Jaakko Iloniemi, Riku Rantala, Mika Aaltola ja Elina Leponiemi. Kirja julkaistaan lokakuussa.

Timo Hellenbergin ja Nina Leinosen kirja Silminnäkijät – taistelu Ukrainasta kertoo miten kaikki sai alkunsa, mitä tapahtui? Valtiotieteen tohtori Timo Hellenberg ja toimittaja Nina Leinonen seurasivat tilanteiden kehittymistä silminnäkijöinä Maidanilla ja Itä-Ukrainassa. Uutisissa on jäänyt paljon kertomatta. Kaikki kirjoitettu on itse nähtyä ja koettua, tapahtumia uutisten takaa. Kirja julkaistaan syyskuussa.

Professori ja kokenut diplomaatti Alpo Rusi pohtii kirjassaan Yhdessä vai erikseen – Suomen ja Ruotsin turvallisuuspolitiikka tienhaarassa, pohjoismaisen sotilaallisen yhteistyön edellytyksiä. Suomi ja Ruotsi joutuvat tekemään valinnan sotilaallisen liittoutumisen ja puskurivaltioksi jäämisen välillä. Kirja taustoittaa ja punnitsee riskejä ja mahdollisuuksia. Peruskysymyksenä on, jäämmekö lopulta yksin Venäjän etupiiriin? Kirja julkaistaan lokakuussa.

Lisätietoja
Juha Janhonen, kustantaja, juha.janhonen@docendo.fi, puhelin 040 8430 139.