LEHDISTÖTIEDOTE
Julkaisuvapaa 1.1.2018

Hyvinvointia venyttelystä (Docendo 2018) on ohjekirja matalasykkeiseen kehonhuoltoon. Kirjassa on selkeät ohjeet sekä liikkuvan ihmisen tavoitteelliseen venytysharjoitteluun että tavallisen sohvaperunan perusvenytyksiin. Kirja sisältää laajan valikoiman staattisia ja dynaamisia venytyksiä sekä toiminnallisia liikkuvuusharjoitteita. Siinä käsitellään kattavasti eri lihasryhmien venytysliikkeitä ja annetaan vinkkejä myös erilaisten apuvälineiden käytöstä venytysharjoittelussa.

Yksi liikunta-alan nousevista trendeistä on sydämen toiminnan mittaukseen perustuva hyvinvointitreenaus. Käytännössä tämä monelle tarkoittaa matalasykkeistä ja elimistöä palauttavaa liikkumista, jonka vaikutus voidaan monitoroida esim. Firstbeat teknologian avulla. Jos ihmisellä on esimerkiksi työperäistä stressiä, niin rankka ja kuormittava liikunta ainoastaan pahentaa kokonaistilannetta. Korkeasykkeinen treeni lisää stressihormonin eritystä entisestään ja saa aikaan sen, ettei ihminen palaudu treenistä. Moni luulee tekevänsä treeniä terveytensä puolesta, mutta puskeekin elimistöään aivan väärään suuntaan. Stressaantuneena kehon ja mielen yleiskuntoa kohotetaan lempeämmillä tavoilla, kuten venyttelyllä.

Tämän päivän tyypillinen staattinen istuva elämäntapa näyttöpäätetyöskentelyineen aiheuttaa runsaasti tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Se myös altistaa pitkäaikaissairauksille ja aiheuttaa kiputiloja niska- ja hartiaseudulle. Kirja antaa selkeitä ohjeita siihen, miten pienelläkin vaivalla voi saada tuntuvia helpotuksia istumatyöstä aiheutuviin ongelmiin.

Kireä lihas on rentoa alttiimpi loukkaantumisille ja rasitusvammoille, ja se myös palautuu rasituksesta hitaammin. Lisäksi kireät lihakset rajoittavat nivelen liikelaajuutta: liikkumisesta tulee epätaloudellista ja usein tarpeettoman raskasta. Kun kehon liikeradat ovat laajat, on liikkuminen ja jokapäiväinen suoriutuminen helpompaa ja kevyempää.

Hyvinvointia venyttelystä -kirjan asiantuntijana toimii E. Helena Reen. Hän on Espanjassa ja Suomessa asuva liikunnanohjaaja, ryhmäliikuntaohjaajien kouluttaja ja NLP Trainer, joka työskentelee fysioterapiatuotteiden kansainvälisen myynnin parissa. Hän on työskennellyt päätoimisesti liikunta-alalla yli 20 vuotta Suomessa ja ulkomailla. Jouni Virtamo on kokenut liikunta-alan tietokirjailija.

E. Helena Reen & Jouni Virtamo: Hyvinvointia venyttelystä. ISBN 978-952-291-462-0, 129 sivua, nidottu.

Lisätiedot, arvostelukappale- ja haastattelupyynnöt, pressikuvat:
tiedotus@docendo.fi