”Me havaitsemme maailman aisteissamme, ymmärrämme kokemamme ja toimimme tämän ymmärryksemme varassa. Mielen harjoittaminen on tämän prosessin hidastamista, jopa ajoittaista pysäyttämistä.”

Mindfulness-harjoituksissa opetellaan tarkkailemaan tietoisuuden virtaa. Harjoitukset perustuvat buddhalaiseen psykologiaan, jossa on pyritty ymmärtämään erityisesti niitä mielen toimintatapoja, jotka tuottavat inhimillisen kärsimyksen erilaisia muotoja. Nyt lännessä on voimakkaasti kiinnostuttu näiden menetelmien terapeuttisesta luonteesta.

Filosofian dosentti Timo Klemola avaa kirjassaan Mindfulness – Tietoisuuden harjoittamisen taito (Docendo) tietoisuustaitojen ja niihin liittyvien kehomielen harjoitusten historiallisia, filosofisia ja psykologisia perusteita. Kirja perehdyttää lukijaansa niihin mindfulness-harjoitusten teknisiin, kokemuksellisiin ja teoreettisiin perusteisiin, joihin kaikki mindfulness-menetelmät viime kädessä perustuvat.

Timo Klemola on pitkäaikainen rinzaizenin harjoittaja, filosofi ja tutkija, joka on tutkimuksissaan perehtynyt erityisesti kehon ja mielen harjoittamisen taitoihin. Mindfulness – Tietoisuuden harjoittamisen taito on hänen kymmenes näitä taitoja käsittelevä kirjansa.

Timo Klemola: Mindfulness – Tietoisuuden harjoittamisen taito pokkari. ISBN 978-952-291-136-0, sivuja 246, suositushinta 10 €, Docendo 2015. 
 

midfulness_pokkari