LEHDISTÖTIEDOTE 11.9.2014

Amerikan keittokirja                                                        

Tervetuloa herkulliselle makumatkalle

Yhdysvallat on kulttuurien sulatusuuni, jonka ruoka heijastelee sen väestöä ja historiaa. Keskilännessä syödään kuten Keski-Euroopassa, etelässä maistuvat ranskalaiset vaikutteet ja suurkaupungeissa eri ruokakulttuurit sekoittuvat mitä herkullisimmilla tavoilla. Amerikan keittiö on yhtä monimuotoinen kuin sen väestökin.

Tämän kirjan ohjeissa perinteiset amerikanherkut päivitetään nykymakua vastaaviksi ja aiempaa terveellisemmiksi. Etsit sitten hampurilaisten, nyhtöpossun, enchiladojen tai juustokakun ohjetta, löydät mainiot ohjeet tästä kirjasta. Yhteistä monimuotoisen ruokakulttuurin herkuille on, että ne vievät kielen mennessään.

Caroline Bretherton on englantilaissyntyinen kokki, ruokatoimittaja ja keittokirjailija, joka asuu ja työskentelee Pohjois-Carolinassa Yhdysvalloissa.

Elena Rosemond-Hoerr on amerikkalainen toimittaja, valokuvaaja ja ruokabloggari, joka on perehtynyt erityisesti amerikkalaiseen ruokaperinteeseen.

Caroline Bretherton, Elena Rosemond-Hoerr: Amerikan keittokirja. ISBN 978-952-291-065-3, sivuja 256, suositushinta 32,90 €, Docendo 2014.