LEHDISTÖTIEDOTE

Lapsen ääni ansaitsee tulla kuulluksi erotilanteissa – Leena Mäkijärven uutuuskirja ottaa kantaa ajankohtaiseen ja vaikeaan asiaan

Joka vuosi Suomessa 30 000 - 40 000 lasta päätyy kokemaan vanhempien eron aiheuttamia muutoksia elämässään.  Monimutkaisten ja vaikeiden erotaisteluiden jäljet näkyvät lapsessa vasta vuosien kuluttua, ehkä vasta aikuisena ja ollessaan itse vanhempi. Suomalaisten lasten ja nuorten masennuksen ja itsemurhien välillä on yhteys - tunnustettiin sitä tai ei. Läheisyys, rehellisyys ja avoimuus tällaisissa tilanteissa ovat kaikkein parhaat keinot auttaa - jokainen lapsi odottaa saavansa apua. Kahdessa kodissa voi todella elää ja kehittyä tasapainoinen, iloinen ja onnellinen lapsi.

Kahden kodin lapset – Miten tuen lasta vanhempien erossa -kirja käsittelee haastavaa aihetta monesta näkökulmasta ja huolehtien, että lapsen ääni tulee kuulluksi. Kirjassa tuodaan esille käytännönläheisiä vinkkejä ja neuvojakin siitä, miten aikuinen voi tukea lasta ja nuorta vanhempien erotessa. Kirja sopii eron päätöstä pohtivalle vanhemmalle, eroaville ja eronneille vanhemmille, mutta myös tuomareille, juristeille, lääkäreille sekä kasvatusalan kaikille ammattilaisille. Kirja voi olla tueksi myös kahden kodin lasten lähiaikuisille: isovanhemmille, sukulaisille, kummeille ja ystäville - kaikille, jotka haluavat olla lapselle tärkeänä apuaikuisena.

Kasvatustieteiden maisteri Leena Mäkijärvi on lasten oikeuksien puolestapuhuja, lapsen ja nuoren äänenkannattaja. Kirjoitettuaan vuonna 1995 kirjan Viikonloppulapsi hän toi ensimmäisenä Suomessa julkisuuteen laajalti lapsen oikeudet avioerossa. Kirjassa julkaistiin Suomen ratifioima Lapsen Oikeuksien Julistus. Leena Mäkijärvi on kirjoittanut useita oppaita ja kirjoja lasten ja nuorten asioista. Hän haastaa kirjoillaan aikuisen hankkimaan tietoa lapsesta ja nuoresta ja kaikissa toimissaan ottamaan huomioon lapsen todellisen edun. Leena Mäkijärvi on kysytty luennoitsija, jonka luennot koskettavat herkkyydellään ja voimallaan.

Haastattelu- ja kansikuvapyynnöt, lisätietoja
Riikka Käyhkö, Docendo, puhelin 040 7280 924, riikka.kayhko@docendo.fi

Kirjailijan yhteystiedot
Kirjailija Leena Mäkijärvi, puhelin 046 571 0828, leena.makijarvi@outlook.com

 

Leena Mäkijärvi: Kahden kodin lapset – Kuinka tuen lasta vanhempien erossa.

ISBN 978-952-291-084-4, sivuja 176, suositushinta 32,90 €, Docendo 2014.