Cloud computing - palvelut verkossa

Saatavuus: Loppu varastosta

4,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 11/2010
  • Kirjailija : Immo Salo
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 951036584X
  • Sivuja : 168
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Pilvipalveluilla tarkoitetaan tietotekniikkakapasiteetin ja sovellusten tarjoamista joustavana verkkovälitteisenä palveluna. Laitteisto, sen ylläpito, sovellukset ja niiden päivitykset, tietoturva ja muut palveluina tarjottavien resurssien tuottamiseen ja toimittamiseen liittyvät olennaiset toiminnot ovat palveluntarjoajan vastuulla. Palveluita ostavan asiakkaan huoleksi jää sopivien palveluiden löytäminen oman toimintansa tuottavuuden, tehokkuuden ja kannattavuuden parantajiksi. Näin asiakas voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa.

Kirjassa arvioidaan pilvipalveluiden hyötyjä ja riskejä palveluita käyttävän yrityksen näkökulmasta sekä vertaillaan ratkaisuja, joita jo nyt on tarjolla palveluntarjoajilla, kuten Amazonilla, Googlella, Microsoftilla, Salesforce.comilla ja VMWarella. Kirja kertoo, mistä pilvipalveluissa on kysymys ja mitä annettavaa niillä on käyttäjilleen, sekä tarjoaa läpileikkauksen nopeasti muuttuviin markkinoihin.

Kirja jakautuu kolmeen osaan:

– Mitä ovat pilvipalvelut?
– Pilvipalvelut yritysnäkökulmasta ja pilvipalvelumarkkinat
– Pilvipalvelut ympäristön, yhteiskunnan ja kuluttajan näkökulmasta

Kirja on tarkoitettu yritysjohtajille, IT-hankinnoista päättäville, sovelluskehittäjille ja verkkopalveluiden käyttäjille.

Lue Talouselämän arvio kirjasta. (1.3.2011)
Arvio Valopolku-blogissa. (30.3.2011)

[slideshare cloudcomputingpalvelutverkossaimmosalo-110517021117-phpapp02]

Kirjailija

Immo Salo

Immo Salo on toiminut yrittäjänä vuodesta 2006 keskittyen pilvipalveluihin ja big dataan. Eufris Oy tarjoaa pilvipalveluihin liittyviä koulutus- ja konsultointipalveluita ja Ivorio Oy on keskittynyt big dataan.

Lue lisää

Kommentit