Digiarkistointi - säilytä muistot ja tiedostot

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 4,90 €

Tarjoushinta 2,94 €

  • Ilmestymisvuosi : 08/2009
  • Kirjailija : Petteri Järvinen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9510355313
  • Sivuja : 383
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Tekniikka kehittyy - samaan tahtiin vanhentuvat sekä tallennusvälineet että tiedostomuodot. Vanhojen levykkeiden lukeminen on jo käynyt vaikeaksi, koska uusissa koneissa ei ole enää levykeasemia. Vaaravyöhykkeessä ovat myös analogiset kotivideot sekä C- ja videokasetit.

Www-sivut, sähköpostit ja tekstiviestit voisivat jonain päivänä osoittautua arvokkaiksi, mutta kuinka moni huomaa säilyttää ne? Miten niitä ylipäätänsä voi tallentaa ja arkistoida?

Digiarkistointi-kirja kertoo, mitä tietoa kannattaa säilyttää ja miten se käytännössä tehdään. Kirja neuvoo parhaat ohjelmat ja välineet vanhojen videoiden, äänitteiden ja muun materiaalin digitointiin. Kirja esittelee turvallisimmat tiedostomuodot, metatietojen hallinnan sekä vastaa mm. kysymyksiin siitä, kuinka cd- ja dvd-levyjä tulisi polttaa ja miten kauan ne kestävät säilytystä.

Parhaillaan elettävän tietoyhteiskunnan alkuaikaa on kutsuttu digitaaliseksi keskiajaksi - pimeäksi kaudeksi, josta jää hyvin vähän tietoja jälkipolville. Toisin kuin paperi, digitaalinen tieto ei säily itsestään, vaan säilytys vaatii aktiivista työtä. Tämä kirja kertoo, miten se tehdään.

Lue Agricolan laaja arvostelu. (9.7.2010)
Lue Scription arvio. (22.1.2010)

Kirjailija

Petteri Järvinen

Tietokirjailija, tietotekniikka-asiantuntija ja kolumnisti Petteri Järvinen (s. 1962) on kirjoittanut yli kolmekymmentä kirjaa tietotekniikasta ja tietoturvasta.

Lue lisää

Kommentit