Elokuvia ja vanhoja autoja – Rekvisiittarimestari Risto Höylän tarina (Anita Saarelainen)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 34,90 €

Tarjoushinta 29,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 12/2015
  • Kirjailija : Anita Saarelainen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912220
  • Sivuja : 250
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Ainutlaatuinen teos kaikille elokuvien ja teatterin sekä vanhojen autojen ystäville!

Rekvisiittamestari Risto Höylän käsistä syntyi omalla kotipihalla mitä ikinä pyydettiin: sota-ajan pommitettu autokolonna, Pelle Hermannin sirkusauto, Rölli-peikon hyvän ja pahan vaaka tai vaikkapa kävelevä aidon kokoinen elefantti.

Jyväskyläläisellä Risto Höylällä on ollut yksi erikoisimmista ammateista Suomessa. Ammatille ei löydy oikein edes nimikettä. Hän on rakentanut tv-sarjojen ja elokuvien rekvisiitaksi vanhoja, autenttisen näköisiä autoja. Eikä pelkästään tietyn aikakauden automalleja, vaan käsikirjoitukseen sopivia härveleitä. Kotipihan varastorakennuksesta löytyy muun muassa auton ja lentokoneen risteytys, jota tarvittiin Vääpeli Körmy -elokuvassa.

Mobilisti ja rekvisitööri Risto Höylä on tehnyt merkittävän elämäntyön elokuvien ja teattereiden rekvisiitan suunnittelussa ja toteutuksessa. Erityisesti hän on ansioitunut sota-ajan ajoneuvojen ja muun kaluston entisöinnissä. Höylä oli usean vuosikymmenen ajan Suomen ainoa lavasteautojen tekijä.

Höylä on huolehtinut kotimaisten elokuvien järeästä rekvisiitasta, hänen hoidossaan olevia sota-ajan autoja, hyökkäysvaunuja ja muita vanhan ajan ajokkeja on käytetty lähes kaikissa suomalaisissa sota-aikaa kuvaavissa elokuvissa.

Risto Höylän tarina ei ole tavallinen elämänkerta, vaan se valottaa suomalaista elokuvaa 70-luvulta näihin päiviin saakka ja on mielenkiintoinen lukukokemus kenelle tahansa elokuvista tai vanhoista ajoneuvoista kiinnostuneelle lukijalle. Tarinan on muistiin kirjoittanut tohtori Anita Saarelainen.

Kirjailija

Anita Saarelainen

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista

Talvisodan asevelimerkit (Matti Allonen, Jari Nykänen)

Talvisodan asevelimerkit (Matti Allonen, Jari Nykänen)

Normaalihinta: 36,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

Valokuvan historia (Tom Ang)

Valokuvan historia (Tom Ang)

Normaalihinta: 44,90 €

Tarjoushinta 24,90 €

Suomenlahti Pietarin suojana (Ove Enqvist, Johanna Pakola)

Suomenlahti Pietarin suojana (Ove Enqvist, Johanna Pakola)

Normaalihinta: 39,90 €

Tarjoushinta 19,90 €