Eritahtiset aseveljet – Suomi ja muut Saksan rinnalla taistelleet 1939-1944 (Mikko Uola)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 38,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 09/2015
  • Kirjailija : Mikko Uola
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911704
  • Sivuja : 555
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Mikä oli Suomen sodanaikainen suhde Saksaan verrattuna muihin Saksan puolella sotineisiin valtioihin kuten Unkariin, Romaniaan ja Italiaan?

Eritahtiset aseveljet vastaa tähän kysymykseen. Kirjassa perehdytään yksityiskohtaisesti siihen, millaisista taustoista eri maat ajautuivat toiseen maailmansotaan ja aseveljeyteen tai liittosuhteeseen Saksan kanssa.

Teos osoittaa, että Suomea arvostettiin suuresti niin Saksassa kuin muissakin asevelimaissa. Suomi toimi sodassa poliittisesti riippumattomampana kuin muut ja soti vain omilla rintamillaan sitomatta kohtaloaan Saksaan tai muihin kanssasotijoihin.

Suomella oli sota-aikana valittavana vain huonoja vaihtoehtoja. Saksa oli niin suomalaisille kuin unkarilaisille ja romanialaisille pienempi paha kuin Neuvostoliitto, jonka maantieteellinen ja ideologinen levittäytyminen nähtiin todellisena vaarana.

Länsimaiden suhtautuminen jatkosodan Suomeen näyttäytyy välinpitämättömyytenä pientä valtiota kohtaan, joka vielä talvisodan aikana oli kelvannut malliesimerkiksi taistellessaan hyökkääjää vastaan.

Kirjassa on Suomessa aiemmin julkaisematon kuvitus. Mikko Uola (s. 1943) on valtiotieteiden tohtori ja dosentti, joka on tutkimuksissaan käsitellyt Suomen itsenäisyysajan historiaa vuosien 1917–1918 väkivallasta toisen maailmansodan jälkeisiin vaaran vuosiin.

Arvostelut

"Perusteellisen tarkka tietokirja." Helsingin Reservin Sanomat

"Muiden maiden historioista Uola kaivaa esiin monta mielenkiintoista ja yllättävääkin yksityiskohtaa. Unkari osoittautuu suomalaisille läheisimmäksi, sillä kielisukulaisuuden ajateltiin tuolloin vielä tarkoittavan samaa kuin heimosukulaisuus.. Uolan teos on johtopäätöksistään huolimatta arvokas lisä alati kasvavaan jatkosotakirjallisuuteen, juuri Suomen rajat ylittävän näkökulmansa ansiosta."
Keskisuomalainen, Janne Könönen


"-- Kirja antaa myös vastauksia kysymyksiin, jotka ovat askarruttaneet jo kauan Suomen suhteesta muihin asevelimaihin ja näiden suhteesta Saksaan. Kehä sulkeutuu. Kannattaa ehdottomasti tutustua." Munkin Seutu, viikot 40-41

"Kirjan ansioihin kuuluvat myös tarkat viitemerkinnät sekä henkilöhakemisto. Siinä on myös ennen julkaisematon, suurelta osin ulkomaisista lähteistä hankittu kuva-aineisto. Vaikka teos on peräti 555-sivuinen, pitkäveteisyys ei pääse sitä riivaamaan."  Sanansaattaja 3.12.2015, Tarja Lappalainen 

Kirjailija

Mikko Uola

Mikko Uola (s. 1943) on valtiotieteiden tohtori ja dosentti, joka on tutkimuksissaan käsitellyt Suomen itsenäisyysajan historiaa vuosien 1917-1918 väkivallasta toisen maailmansodan jälkeisiin vaaran vuosiin.

Lue lisää

Kommentit