Flow - Anna mennä ja onnistu

Saatavuus: Loppu varastosta

4,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2013
  • Kirjailija : Leena Matikka
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789525912821
  • Sivuja : 136
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Ihmisiä kiinnostaa yhä enemmän onnellisuus, elämänlaatu ja hyvänolon tunteiden tavoittaminen. Flow tarkoittaa psyykkistä tilaa, jossa kaikki tuntuu onnistuvan - ihminen uppoutuu tekemiseen niin täydellisesti, että kokee sulautuvansa siihen, ja kadottaa jopa ajantajun.

Kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa ymmärtää flow-kokemusta ja flow-tilaan pääsemisen edellytyksiä liikunnassa ja urheilussa. Vaikka flow-tilaa on tutkittu paljon, sen mysteeri on vielä monelta osin selvittämättä. Erimielisyyttä on siitä, voiko flow-tilan tavoittaa tietoisesti vai päädytäänkö siihen sattumalta.

Monet huippu-urheilijat pyrkivät opettelemaan reitin omaan flow-tilaansa. Liikunnan harrastajat kuvaavat, miten he saavuttavat flow-tilansa taitotasolla, jolla juuri ja juuri pystyvät vastaamaan liikuntamuodon haasteisiin. Sanotaan, että flow-kokemukset ovat yleisiä juuri liikunnassa, koska liikuntakokemuksissa yhdistyvät mielen ja kehon tuntemukset. Flow-kokemus vahvistaa myönteisellä tavalla liikunnan harrastamista ja motivoi uusien haasteiden tavoitteluun.

Toteutuvatko nämä flow-odotukset liikunnassa? Miten flow-tila voitaisiin tavoittaa tietoisesti ja voidaanko flow-tilaan pääsyä edistää harjoittelemalla? Kirjassa etsitään vastauksia näihin kysymyksiin ja innostetaan lukijaa tutkailemaan omia mahdollisuuksiaan flow-tilojen saavuttamisessa.

Urheilupsykologi, dosentti Leena Matikka on tutkinut elämänlaatua ja onnellisuutta sekä erityisesti tennispelaajien ja golffareiden flow-kokemuksia. Kirjassa hän haastaa lukijat koettelemaan tutkimustuloksia ja kokemustietoa omissa liikuntaharrastuksissaan ja etsimään omia yksilöllisiä ratkaisujaan flow-tilan tavoittamisessa.

"Kirjan tyyli on vaikeasti hallittavasta aiheestaan huolimatta leppoisa, mukaansatempaava, elävillä kertomuksilla ja esimerkeillä väritetty. Kun kirjaan pääsee sisälle, on vaikeaa päästää irti. Pääseekö siis lukiessaan flow-tilaan? Jos niin käy, Leena Matikka on onnistunut kirjansa kanssa" Jukka Tanninen, Tennis-lehti 1/2014

"Flow - Anna mennä ja onnistu on mainio ajatuksenavaaja paitsi golfiin, myös kokonaisvaltaisesti muihin korvien väliä koetteleviin urheilulajeihin ja mielentilojen rakentamiseen yleisesti" -Golf Digest

Tehyn juttu aiheesta, s. 32-35

Kirjailija

Leena Matikka

Leena Matikka on psykologian tohtori, joka toimii urheilupsykologina ja tutkijana sekä harrastaa innokkaasti golfia. Hän on perehtynyt erityisesti oppimisen psykologiaan ja tutkinut mm. elämänlaatua ja onnellisuutta sekä urheilijoiden flow-kokemuksia.

Lue lisää

Kommentit