Hainan – Kiinaa kuvaamassa / Introduction Hainan – a Photography Project in China (Kirmo Wilén, Markku Saiha, Hannele Fors, Kalervo Ojutkangas)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 37,90 €

Tarjoushinta 22,74 €

  • Ilmestymisvuosi : 03/2017
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522913739
  • Sivuja : 180
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Neljän suomalaisen valokuvaajan yhteistyö alkoi vuonna 2007, jolloin he tapasivat ensimmäisen kerran Kiinan Sanyassa järjestetyssä  työpajassa. Kuvaajina heitä oli aina kiinnostanut elinympäristön muutos. Ilmiötä oli jokainen tahollaan seurannut ja dokumentoinut jo Suomessa. Kiinassa muutos oli nähtävissä nopeutettuna, ja ajatus sen valokuvadokumentoinnista syntyi.

Kuvaajat tiesivät mihin keskittyä: saaren maalaiskyliin, niiden elämään ja arkeen. Punaisena lankana dokumentoinnissa kulki syrjäseutujen arjen ja elintapojen muuttuminen, yhteiskunnallisen murroksen vaikutukset elämisen ehtoihin ja muutoksen seuraukset ja se, kuinka tärkeässä roolissa meri ympäristönä ja kulttuurina on Hainanin rannikon asukkaille.

Syntyneen kirjan tavoitteena on saattaa esille kuvallisia ajatuksia siitä, mitä kuvaajat ovat tarkkailleet ja miten se on tapahtunut. Kirja viestittää, että kuvattavaa on rajattomasti ja valokuvaaminen on Kiinassa mahdollista vähintään samoilla edellytyksillä kuin Euroopassa. Kuvaajilta ja kirjan tekijöiltä on usein kysytty, mikä on kiinnostavin kuvauskohde. Vastaus on helppo ja yksikertainen: kiinalaiset itse.

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista

Luontokuvaajan kenttäopas (Markku Saiha)

Luontokuvaajan kenttäopas (Markku Saiha)

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 11,94 €

RAW – Lightroom, Photoshop & Elements (Markku Saiha)

RAW – Lightroom, Photoshop & Elements (Markku Saiha)

Normaalihinta: 14,90 €

Tarjoushinta 8,94 €

Mustavalkokuvaus ja työnkulku (Markku Saiha)

Mustavalkokuvaus ja työnkulku (Markku Saiha)

Normaalihinta: 36,90 €

Tarjoushinta 19,90 €