Jorma Kontio - 10 000 voiton mies (Jussi Lähde)

Saatavuus: Julkaistaan elokuussa 2017

Ennakkotilaus 29,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2017
  • Kirjailija : Jussi Lähde
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912732
  • Sivuja : 192
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Kymmenentuhatta voittoa ravilähdöissä on poikkeuksellinen saavutus. Vain yksi eurooppalainen ja pieni joukko amerikkalaisia raviohjastajia on pystynyt samaan saavutukseen.

Suomalainen Jorma Kontio saavutti kymmenentuhannen voiton rajan elokuussa 2015. Kotikaupunki Oulussa poikkeusluvan turvin alaikäisenä alkanut ura on vienyt Kontion ohjastamaan maailman parhaita lämminverisiä ja kylmäverisiä ravureita.

Maailman arvostetuimmissa suurkilpailuissa ohjastanut Kontio saavutti maagisen kymmenentuhannennen voittonsa Pihtiputaan pienellä ja idyllisellä raviradalla. Koko 2000-luvun Ruotsissa asunut Kontio on voittanut ravilähtöjä kahdeksassatoista eri maassa. Voittonsa hän ajaa sinivalkoisessa ajopuvussa. Vuonna 2015 täyttyi Jorma Kontion pitkäaikainen unelma, kun hän saavutti sukunsa miesten perinteen velvoittamana ensimmäisen ravikuninkuutensa Joensuun Kuninkuusraveissa.

Kontio on suomalainen maailmankansalainen ja tyyli-ikoni, joka ihailee Konsta Jylhän viulunsoittoa. Millainen on ollut Kontion tie oman lajinsa absoluuttiselle huipulle? Mitä ravilähdön aikana tapahtuu ja miten lähtö voitetaan? Miten se voitetaan kymmenentuhatta kertaa? Miten Jorma Kontio lukee hevosia ja miksi hän käy edelleen tervehtimässä uransa tärkeintä hevosta vuosia sen kilpailu-uran päättymisen jälkeen?

Tammikuussa 2016 Jorma Kontio nimitettiin Suomen urheilun lähettilääksi. Sama arvo on myönnetty vain kerran aikaisemmin, saajana oli Formula 1 -sarjan kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen.

Jorma Kontio – 10 000 voiton mies on kirja unelmista ja niiden saavuttamisesta sekä ainutlaatuisesta yhteydestä ihmisen ja hevosen välillä.

Jussi Lähde on seurannut kansainvälistä raviurheilua vuosikymmenten ajan. Intohimoinen raviurheilun ystävä tunnetaan myös muilta elämän osa-alueilta, muun muassa yhteiskunnallisia asioita käsittelevästä YLE:n radio-ohjelmasta Leikola ja Lähde. Lähde seurasi Jorma Kontion 10 000. voiton metsästystä sekä Kontion nykyisen kotimaan Ruotsin raviradoilla että historiallisen rajapyykin saavuttamista Pihtiputaalla.

Kirjailija

Jussi Lähde

Jussi Lähde (s. 1965) on suomalainen toimittaja ja kirjailija. Lähde on toiminut muun muassa freelance-toimittajana, Martti Ahtisaaren vaalikampanjan viestintätuottajana, presidentin kanslian lehdistövastaavana, Nelosen ja mainostoimistojen kehitysjohtajana, televisiokäsikirjoittajana, Olutliitto ry:n puheenjohtajana, Vanajanlinnan kehityspäällikkönä, Peab Oy:n viestintäjohtajana sekä Directan emoyhtiö Da online Oy:n viestintäjohtajana.

Lähde tekee Markus Leikolan kanssa Yle Radio 1:lle keskusteluohjelmaa Leikola ja Lähde. Hän on vuodesta 2013 Hevosurheilu-lehden päätoimittaja. Hän myös kirjoittaa aktiivisesti blogia Aamulehden blogipalvelussa.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista