Kettusen piirteet - Tulevaisuuden muinaistaidetta (Markus Kajo)

Saatavuus: Loppu varastosta

22,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2017
  • Kirjailija : Markus Kajo
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522914156
  • Sivuja : 100
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Kirja, joka antaa teksteineen oivan ideasysäyksen mieli- ja luolakuvitukselle!

Muinaisten luolamaalausten rustailijat ovat saattaneet saada naurua ja pilkkaa osakseen. Silti muinainen taide koetaan nykyään jopa mittaamattoman arvokkaaksi. Kannattaa siis ryhtyä luolamaalariksi nyt: säälittävän kömpelösti piirretyt eläimet ja muut hahmot ovat vielä joskus kehuttuja, todellisia luolain seinille piirrettyjä sukukalleuksia!

Have you seen authentic cave art? Pray, tell us honestly what you thought when seeing them! The drawings looked silly, the proportions of animals were so badly drawn, you couldn’t keep a straight face when looking at them. Truly, a non-talented kid could do better! Besides, in cave art, there’s no text whatsoever. Yet those clumsily done, silly cave paintings are priceless these days. If you want to make history, grab this idea book and become a one-liner cave-painter. Your work will revolutionise the ancient primitive paintings of the future!

Har ni sett äkta grottmålningar? Visst är dom löjliga! Till exempel proportioner av djur är så pass åt helsike att man nästan skrattar ihjäl sig. Ofta har man absolut ingen aning om vad bilden föreställer – och det finns ingen text där att hjälpa till en, heller! Men trots allt dessa urgamla, dåliga och slitna grottmålningar värderas högt nuförtiden! Nu är det dags att satsa på framtiden och bli en grottmålare! Och grottmålningstextskrivare!

Kettusen piirteet käsittelevät niin todellisia kuin etenkin kuviteltuja tilanteita menneisyydessä – ja tulevaisuudessa. Innokas jyrsijä syömässä Martti Lutherin lättähattua ei lienet ollut maailmanluokan kriisi, mutta hatun itsensä – ja jyrsijän – kannalta se oli merkittävä tapahtuma.

Piirroksissa seikkailee Martti Lutherin lättähatun, mitä omituisimpiin paikkoihin piiloutuvien tanskalaisten, horisontin vasemman puolen keksijän ja monen muun kotoisen tutun tai absurdin eläin- ja ihmishahmon ohella mm. maailma ennen gravitaation keksimistä ja ruotsalainen, joka menee kyykkyyn ja saa sähköiskun.

Kirjailija

Markus Kajo

Markus A. E. Kajo on syntynyt Isojoella Etelä-Pohjanmaalla joulukuussa 1957, kasvanut ja käynyt koulunsa Joensuussa Pohjois-Karjalassa ja viettänyt aikuisikäänsä ensin Tukholmassa, sitten mm. Helsingissä, ja Tampereella, missä hän on työskennellyt toimittajana Yleisradion (TV2:n) viihdeohjelmissa vuodesta 1986.

Ensimmäisen kerran Kajo vakavasti ajatteli kirjoittamista leipätyökseen ollessaan kaksivuotias. Tuolloin hän arveli ryhtyvänsä aikanaan joko kirjailijaksi tai toimittajaksi.

Päätoimiseen fiktiiviseen kirjoittamiseen Kajo on siirtynyt uutistyöstä STT:n ja Ylen leivissä, mutta humoristisia tekstejä hän on "väsännyt huvin vuoksi ja tienestiksi" jo kouluajoista saakka.

Lue lisää

Kommentit