Lintukuvaajien matkassa – Tunnelmat, tarinat ja parhaat kuvat (Jari Peltomäki, Markus Varesvuo, Arto Juvonen, Tomi Muukkonen)

Saatavuus: Loppu varastosta

27,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Kirja on loppu kustantajalta, mutta sitä on vielä saatavissa osoitteesta: http://www.lintukuva.fi/store/parhaat/index.html

Lintukuvaajien matkassa kokoaa yksiin kansiin Suomen ja myös maailman kärkeen kuuluvien lintukuvaajien tuoreita huippuosumia.

Kirja tarjoaa herkullista katsottavaa ja luettavaa luonnonystäville ja luontokuvauksen harrastajille. Markus Varesvuo, Arto Juvonen, Tomi Muukkonen ja Jari Peltomäki esittelevät parhaat kuvansa vuosilta 2013–2014 ja kertovat niiden taustoista ja tunnelmista. Kuvien yhteydessä jaetaan myös teknistä tietoa, mistä on iloa sekä aloitteleville että kokeneille luontokuvauksen harrastajille.

Kirjan taustalla on suosittu Lintukuva.fi-sivusto, jolla on tuhansia päivittäisiä kävijöitä sekä kotimaasta että maailmalta. Kirja esittelee paitsi sivuston parhaat kuvat myös vaihtoehtoisia otoksia, joita ei ole ennen julkisesti nähty.

Katso kirjan wikipedia-sivut 

Arvostelut

"Kirjassa on 120 upeaa lintukuvaa. Aiheina ovat pääasiassa pohjoismaiset linnut, kuvauspaikat vaihtelevat kotikulmilta vähän kauemmas. Kuvat on valittu tuhansien kuvien joukosta, joten kyseessä on kautta linjan varsin timanttiset otokset. Joukkoon mahtuukin joitain todella upeita kuvia ja rima on korkealla. Mikä parasta, kirjassa ei ole vain kuvia, vaan mukavasti selostusta kuvien taustoista, sekä lintujen että valokuvaamisen kannalta. Kirja sopiikin aivan yhtä lailla niille, joita kiinnostavat vain kauniit lintukuvat kuin niille, jotka ovat kiinnostuneet lintujen valokuvaamisesta." Kirjavinkit.fi 

"Lintukuvaajien matkassa antaa miellyttävän syäyksen luontokvauksen harrastajalle,. Kuvaajien kokemukset ovat värikkäitäj akuvat sellaisia, jotka haluasiia ottaa itsekin. Jokaisesta otoksesta on myäs kuvaustiedot." Kamera-lehti 1/2015, Minna Jerrman 

"Lintukuvaajalle kirja antaa mahdollisuuden tutustua kuvaajamestareiden taktiikkaan ja tekniikkaan. Joka kuvan kohdalla on kerrottu paikkakunta, valotusaika, himmentimen säädöt, ISO-arvot sekä käytetty kalusto. On hämmästyttävää, miten korkeilla ISO-arvoilla nykykameroilla voidaan kuvata – kirjan ensimmäinen kuva, Jari Peltomäen otos kurjista, on kuvattu ISO-arvolla 12500." Tringa 1/2015

 

Kirjailija

Jari Peltomäki

Jari Peltomäki on liminkalainen, kansainvälisesti tunnettu ammattiluontokuvaaja ja luontomatkailuyrittäjä. Hänen rakkautensa lintuihin syntyi jo koulupoikana Porissa. Myös Jari on monesti palkittu luontokuvakilpailuissa sekä kotimaassa että ulkomailla, ja viime vuosina hän on ollut mukana tuomaroimassa useita arvostettuja luontokuvakilpailuja.

Lue lisää

Markus Varesvuo

Markus Varesvuo on eurooppalaisen lintukuvauksen kärkinimiä – oman tunnistettavan tyylinsä luonut ammattiluontokuvaaja. Viimeisimpiä merkittäviä kilpailumenestyksiä ovat vuoden 2014 luontosarjan kakkossija World Press Photo -kilpailussa (maailman suurin ja arvostetuin lehtivalokuvakilpailu), päävoitto italialaisessa Oasis-luontovalokuvakilpailussa ja Linnut-sarjan voitto Vuoden luontokuvakilpailussa 2013. Markus on helsinkiläinen, mutta hänellä on asunto myös Utössä.

Lue lisää

Arto Juvonen

Arto Juvonen kuvaa lähes yksinomaan kotiseudullaan Itä-Uudellamaalla; sekä mantereella että saaristossa. Loviisalaisen Arton lähes kaikki normaalilta päivätyöltä jäävä vapaa-aika kuluu lintukuvausten parissa. Kilpailuissa Arton suurin saavutus on Linnut-sarjan voitto Wildlife Photographer of the Year 2010 -kilpailussa.

Lue lisää

Tomi Muukkonen

Lisämateriaali

Kommentit