Seniorin valokuvausopas

Saatavuus: Loppu varastosta

4,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2012
  • Kirjailija : Sakari Mäkelä
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789525912333
  • Sivuja : 176
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Oletko hankkimassa digikameraa, ja pohdiskelet sen käytön oppimista? Vai onko sinulla jo kamera, mutta käytät sitä vain automaattisimmilla kuvausohjelmilla? Tässä kirjassa esitellään  erilaisia kameratyyppejä, niitten vahvuuksia ja heikkouksia. Kameran valikoitten ja asetuksien tärkeimmät säädöt käydään läpi perusteellisesti.  

Kuvaamisen perusteiden lisäksi annetaan monia käytännön vinkkejä mielenkiintoisemman ja kertovamman kuvan aikaansaamiseksi. Kuvien siirto tietokoneelle ja peruskäsittely esitellään ilmaista Picasa-ohjelmaa hyödyntäen, mukana on myös vinkkejä Photoshop Elements -ohjelman käyttäjille.  

Aihepiirejä ovat mm. kameran perussäädöt; kuvakoko, jpg-pakkaus, valkotasapaino tarkentaminen ja terävyysalue valotus ja salaman käyttö kuvan peruskäsittely; kirkkaus, värit, kontrasti, terävöitys eri aiheiden kuvaaminen: kukat, maisemat, muotokuvat, tapahtumat, matkakuvat kuvien arkistointi, tulostaminen ja teettäminen kuvasesitykset ja nettigalleriat.

Kirjailija

Sakari Mäkelä

Sakari Mäkelä on koulutukseltaan fyysikko, ja hän on julkaissut useita tiedettä kansantajuisesti käsitteleviä kirjoja. Hän on harrastanut valokuvausta yli 30 vuotta ja suorittanut myös valokuvaajan ammattitutkinnon. Hän on kirjoittanut kymmenittäin artikkeleita alan lehtiin sekä vetänyt useita valokuvauksen ja kuvankäsittelyn kursseja.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit