Luontokuvaajan kenttäopas (Markku Saiha)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 04/2014
  • Kirjailija : Markku Saiha
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522910301
  • Sivuja : 160
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Luontokuvauksen suosio kasvaa ja kamerat kehittyvät. Järjestelmäkamerat ovat saaneet rinnalleen tehokkaat kompaktit, ja kännykällä otetuilla kuvilla on voitettu jopa kilpailuja. Monipuolistuva tekniikka mahdollistaa myös entistä monipuolisemmat kuvausaiheet.


Kuvaamisen perusasiat eivät kuitenkaan muutu: valotus perustuu aina ajan, aukon ja herkkyyden suhteeseen, polttoväli ja kennon koko määräävät kuvakulman ja kuvan sommittelussakin on tiettyjä yleisesti hyväksyttyjä periaatteita.

Luontokuvissa onnistuminen vaatii kuvaajalta myös luonnon tuntemusta. Toiset kohteet ovat helpompia kuin toiset, ja luonnossa liikkuvalla on aina vastuunsa.

- maisemakuvien mahdollisuudet
- valotuksen kolmiyhteys: aika, aukko ja herkkyys
- lintukuvaus onnistuu kevyemmälläkin kalustolla
- pihapiirin eläinten kuvaaminen
- mitä kuvaajan repusta löytyy
- kuvat kamerasta tietokoneelle
- mitä ohjelmia tarvitaan kuvien viimeistelyyn
- nettikuvien, kuvakirjan ja taulun tekeminen

Kirja antaa vinkkejä laitehankintoja suunnitteleville ja opastaa eri teknisten ratkaisujen valinnoissa. Kirja mahtuu hyvin reppuun, ja siitä löytyy paljon tietoa nimenomaan maastossa toimimiseen.

Markku Saiha on valokuvaaja, kouluttaja ja tietokirjailija, joka on julkaissut useita suosittuja valokuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita. Vuonna 2013 hänelle myönnettiin valtion tiedonjulkistamispalkinto, erityisesti hänen toiminnastaan Luontokuvauksen käsikirjan päätoimittajana. Markku on Suomen Luonnonvalokuvaajien ja Suomen Ammattiluontokuvaajien perustajajäsen.

www.itameri.net

Arvostelut

"Inspiroiva ja antoisa pokkari luontokuvausta aloittavalle ja pidemmälle ehtineellekin. Kirja innostaa kuvaamaan luontoa kevyemmälläkin kalustolla ja näyttää, miten jopa kännykällä saa upeita lähikuvia" Anne Sjöholm, Vene 7/2014

"Luontokuvaajan kenttäopas on pieni taskuun mahtuva pokkari. Formaatti on toimiva, kirja kulkee helposti mukana. Samalla se tarkoittaa, että jaarittelulle ei ole liiemmälti tilaa, vaan on keskityttävä olennaiseen. Kirja tarjoaakin ajatuksia ja ideoita luontokuvaamiseen. Mukana on paljon käytännönläheisiä neuvoja." Kirjavinkit.fi

Kirjailija

Markku Saiha

Markku Saiha on porilainen valokuvaaja. Hän on ollut perustamassa maamme ensimmäistä luonnonvalokuvaajien yhdistystä sekä ammatikseen luontoa kuvaavien organisaatiota vuonna 2005. Lintukuvauksesta alkanut harrastus on kehittynyt merellisen maailman, maisemien ja elinkeinojen dokumentoinniksi. Kirjojen ja kuvitusten lisäksi moni tuntee tekijän lukuisista kuvaamisen tekniikkaa ja mielenkiintoisimpia kuvauskohteita käsittelevistä lehtijutuista ja työpajoista.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit