Harjoitus 13

Voit liikkua edestakaisin sivuilla Takaisin sivulle- ja Eteenpäin sivulle -painikkeiden avulla, mutta voit avata aiemmin vierailemasi dokumentit myös Sivuhistoria-painikkeen valikon avulla. Tämän tehtäväsivun osoitteen voit tallentaa myös Suosikit-luetteloon.

Linkit kirjan harjoituksissa 8–12 tarvittaviin dokumentteihin

Tieken sivuille, korostettu teksti toimii linkkinä Tieken sivuille. Linkkinä toimivan tekstin ei tarvitse olla WWW-osoite, vaan se voi olla mikä tahansa kohdetta kuvaava teksti (tai kuva). Tieto siitä, minne linkistä siirrytään on, kerrottu html-dokumentin sisällä. Osoitteen, jonne linkistä siirrytään näet selaimesi tilarivillä, kun hiiren kohdistin on linkin päällä.
Eduskunnan sivut
Valkoinen talo
Newsweek-lehti

Harjoitukseen 13 liittyvät tehtävät ja linkit

Tehtävät

13.1. Tutustu TV-kanavien monipuolisiin palveluihin. Selvitä, mitä elokuvia neloskanavalta tulee ensi viikonloppuna. Etsi myös MTV3-kanavan palvelusta jokin hyvä ruokaresepti (Huomaa, että Makuja-linkin alta löytyy myös reseptihaku, jolla voit hakea erilaisia reseptejä).
13.2. Olet lähdössä ensi tiistaina kello 11.00 jälkeen Tampereelta Ouluun. Selvitä vaihtoehdot (juna, lento), joilla pääset parhaiten perille. Lennon saatat joutua suunnittelemaan Helsingin kautta.
13.3. Selvitä WSOY:n osakkeen hinta.
13.4. Poliisin palveluista löytyy laajasti tietoa esim. erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Selvitä, millaisessa tilaisuudessa saa järjestää arpajaiset ilman lupaa.
13.5. Etsi tietoa kotikunnastasi. Selvitä tämänhetkinen väkiluku ja pinta-ala.
13.6. Selvitä vielä, kuka asuu Muumitalon kolmannessa kerroksessa?

Linkkejä

Yhteiskunnalliset linkit

Osakemarkkinainformaatiota
Valtioneuvoston sivut
Tasavallan presidentin sivut
Poliisi
Muumimaailma
Säätiedot
Tiesää
Tietoa kunnista

Televisio

MTV3
MTV3:n tekstikanava
Yleisradio
Yleisradion tekstitv
Nelonen

Elokuvat

Finnkino

Lehtiä

Ilta-Sanomat
Iltalehti
Keskisuomalainen
MeNaiset
City

Kulkuyhteydet

VR
Finnair
Silja Line 
Viking Line
Expressbus