Muovien kierrätys ja hyötykäyttö Suomessa (Pasi Järvinen, Elina Saarinen)

Saatavuus: Varastossa

39,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 07/2016
  • Kirjailija : Pasi Järvinen, Elina Saarinen
  • Kustantaja : Muovifakta
  • ISBN : 978-952-93-7324-6
  • Sivuja : 128
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Muovien kierrätys ja hyötykäyttö Suomessa kertoo, kuinka muovijäte kierrätetään ja hyödynnetään Suomessa. Kirja käsittelee EU-sääntelyn vaikutuksia, kuvaa miten muoveja uusioidaan ja hyödynnetään energiana sekä esittelee Suomessa valmistettavia uusiomuoveja ja -tuotteita.

Muovien lajittelu sekä kotitalouksissa että yrityksissä on tulevaisuutta. Teoksessa on tarkat ohjeet, kuinka kuluttaja- ja yrityspakkauksia tulisi kierrättää ja lajitella. Kirjan taulukko Tuote ja sen muovi kertoo, mistä muovista 500 muovituotetta on valmistettu. Kirja esittelee myös yleisimmin käytetyt muovit ominaisuuksineen.

Pääkirjoittaja Pasi Järvinen on julkaissut useita tietokirjoja muovialalta. Hän on 30 vuotta toiminut muoviraaka-aineiden parissa ja hän aloitti vuonna 2015 ympäristöalan erikoisammattitutkinto-opinnot. Kirjaa on kirjoittanut ja toimittanut myös kiertotalouden erikoislehti Uusiouutisten päätoimittaja Elina Saarinen. Teoksen toteutuksessa on lisäksi mukana suomalaisia asiantuntijoita muoviteollisuudesta, jätehuollosta ja energiasektorilta.

Muovien kierrätys ja hyötykäyttö Suomessa on tarkoitettu ympäristötietoisille kuluttajille ja muovipakkauksia käyttävälle kaupalle sekä teollisuudelle. Kirja soveltuu myös ympäristöalan oppikirjaksi.

Kirjailija

Pasi Järvinen

Pasi Järvinen on 30 vuotta toiminut muoviraaka-aineiden parissa ja julkaissut useita tietokirjoja muovialalta: Muovin suomalainen käsikirja (188 s., ilmestyi 2000), Raaka-ainekäsikirja: Muovit ja kumit (160 s., ilmestyi 2001) ja Uusi muovitieto (265 s., ilmestyi 2008). Vuonna 2015 hän aloitti ympäristöalan erikoisammattitutkinto-opinnot uusinta kirjaa Muovien kierrätys ja hyötykäyttö Suomessa varten.

Lue lisää

Elina Saarinen

Elina Saarinen on kiertotalouden erikoislehti Uusiouutisten päätoimittaja.

Lue lisää

Kommentit