Operaatio Stella Polaris - suuri suomalainen vakoilutarina

Saatavuus: Loppu varastosta

4,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2010
  • Kirjailija : Johanna Parikka Altenstedt
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 951-0-36779-6
  • Sivuja : 279
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Kirjasta on saatavilla II-laadun kirja, joka on palautunut kirjakaupoista. Kirjan kannessa voi olla pieniä kulumia ja tahroja.

Huippusalainen operaatio Stella Polaris tapahtui syksyllä 1944 osana suunnitelmaa mahdollisen neuvostomiehityksen varalta. Suomalainen radiotiedustelu evakuoitiin dramaattisissa olosuhteissa Ruotsiin. Myös vaimot ja lapset komennettiin mukaan, jottei Puna-armeijalle jäisi mahdollisuutta ottaa panttivankeja.

Erittäin vaarallinen matka myrskyisen Pohjanlahden yli on jättänyt jälkensä kaikkiin mukana olleisiin. Osa heistä on vasta nyt alkanut kertoa kokemuksistaan. Suomalaisten ja ruotsalaisten toistaiseksi melko tuntematon vakoiluyhteistyö toisen maailmansodan aikana oli molemmille valtioille korvaamatonta. Operaatio Stella Polaris johti poliittisiin skandaaleihin, henkilökohtaisiin tragedioihin, Ruotsin ja Suomen väliseen hiostukseen ja oman historian kieltämiseen.

Tämä salaisista salaisimmaksi kuvailtu operaatio on yhä osittain pimeän peitossa. Vielä tänä päivänäkin tarinaan liittyy polttavia kysymyksiä, joihin ei ole vielä vastauksia. Johanna Parikka Altenstedt pyrkii kuvailemaan journalistiikan keinoin operaatiota sotatoimenpiteenä, mutta myös mukana olleiden ihmisten tarinana sekä kansainvälisen politiikan shakkinappulana.

Lue Verkkouutisten juttu aiheesta. (17.11.2010)

Kirja on saatavilla eKirjana Ellibsin verkkokaupasta.

Kirjailija

Johanna Parikka Altenstedt

FL Johanna Parikka Altenstedt on sosiologian ja ympäristöviestinnän ammattilainen. Hän on toiminut parikymmentä vuotta toimittajana, kirjeenvaihtajana ja kouluttajana.

Parikka Altenstedt on työnsä kautta seurannut läheltä ruotsinsuomalaisten arkea. Häntä kiinnostavat erityisesti puolustusvoimien työntekijöiden perheiden kohtalot ja tarinat sotavuosilta.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista