Photoshop CS5 - kuvankäsittely

Saatavuus: Loppu varastosta

9,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 09/2010
  • Kirjailija : Petteri Paananen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 951-0-36471-1
  • Sivuja : 144
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Maamme suosituin kuvankäsittelyopas on lähes kokonaan uudelleenkirjoitettu vastaamaan tämän päivän työnkulkujen tuomia haasteita. Oppaassa käydään läpi teoriaosuuksien ja käytännön harjoitusten avulla nykyaikaiset kuvankäsittelytekniikat, häviötön kuvankäsittely, värinhallinta sekä Photoshopin mahdollistaman kuvanmuokkauksen perusteet.

Kirja on kirjoitettu viiteen osaan, jotka vastaavat oikean työnkulun työskentelyjärjestystä.

1. osassa käydään läpi kuvien valitsemiseen ja organisointiin soveltuvaa Bridge-ohjelmaa ja sen tehokasta käyttöä.

2. osassa perehdytään Photoshopin työkaluihin ja käyttöliittymään sekä tutustutaan häviöttömän kuvankäsittelyn ja värinhallinnan perusteisiin.

3. osassa aloitetaan varsinainen työskentely kuvan perussäädöillä, kuten tumman ja vaalean pään sekä harmaatasapainon säätämisellä. Näiden jälkeen tutustutaan erilaisiin värikorjailuihin, mm. värisävyjen korjaamiseen sekä ihon sävyjen säätämiseen.

4. osassa päästetään mielikuvitus irti ja tutkitaan Photoshopin loputtomia mahdollisuuksia muokata kuvien sisältöä ja yhdistellä kuvia  mm. valinta-alueiden, tasojen, maskien, suotimien, siveltimien sekä monien muiden mielikuvitusrikkaassa kuvankäsittelyssä tarvittavien työkalujen avulla.

5. osassa käydään läpi mm. ICC-profiilien käyttö tallennuksessa, eri tiedostomuodot, painokuvan ja web-kuvan tallennus sekä kuvan tulostaminen.

Oppaassa esitellään runsaasti CS5-version uusia ominaisuuksia, mm. uudet paremmat maskaus- ja syväystyökalut, sisällön huomioiva täyttö, uudet realistiset siveltimet, Puppet Warp -työkalu ja HDR-toonaus. Kirja sopii myös CS4-version käyttäjille.

Kirja on kirjoitettu Mac-käyttäjien näkökulmasta, mutta se sopii mainiosti myös PC-käyttäjille!

Kirjailija

Petteri Paananen

Petteri "barcoder" Paananen on julkaisun tekemisen ammattilainen. Takanaan hänellä on yli 10 vuotta työskentelyä mainos- ja uusmediatoimistoissa sekä kouluttajana. Ulkoasu ja taitto on syntynyt lukemattomiin kirjoihin, lehtiin, esitteisiin, internetsivuihin ja multimedia-projekteihin. Kouluttajana hän on perehdyttänyt tuhansia oppilaita Adobe -ohjelmien, värinhallinnan, typografian ja julkaisun tekemisen eri aihepiireihin.

Kuva: Mikael KaplarLue lisää

Lisämateriaali

Kommentit