Tarjous

POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa (Tiina Puputti)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 36,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 04/2015
  • Kirjailija : Tiina Puputti
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522910677
  • Sivuja : 136
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Kuvalla on viesti. Valokuvaaja suunnittelee kuvansa etukäteen, ja tähän suunnitelmaan perustuvat kuvaustilanteessa tehdyt valinnat. Henkilökuvauksessa mallin asento on yksi tärkeimmistä valinnoista. Ei ole samantekevää, miten mallin vartalo tai esimerkiksi kädet asetellaan. Mallin ohjaamisella saavutetaan kuvauksellisempi ja viestinnällisesti kertovampi asento, ja ennen kaikkea sillä luodaan tunnelma kuvaustilanteessa. Kuvaajan ja mallin välinen luottamuksellinen vuorovaikutus on laadukkaan kuvan perusta.

Haluatko oppia entistä paremmaksi mallin ohjaajaksi ja asettelijaksi?

POSE on valokuvaajan käsikirja mallin ohjaamisesta ja asennoista. Se opastaa käytännön esimerkein klassisiin valokuvauksellisiin asentoihin henkilökuvauksessa. Kirjassa käydään läpi erilaisia henkilökuvaustilanteita: mm. lapsikuvaus, valmistujaiskuva, hääparin ja morsiamen kuvaaminen, perheen tai suvun kuvaaminen sekä glamourkuvaus. Esimerkkikuvat on toteutettu eri kuvarajauksilla mm. kokovartalo-, puolivartalo-, rinta- ja kasvokuvina. Jokaisen esimerkkikuvan yhteydessä on kaavio ja tekstiosa, jossa on kerrottu kuvan tärkeimmät huomiokohdat.

Kirjassa käsiteltäviä aiheita: mallin asettelun perusteet, mallin ohjaaminen kuvaustilanteessa, eri ruumiinosien asettelu: pää, vartalo, kädet, ranteet, kyynärpäät, vyötärö, lantio, jalat, nilkat, varpaat jne., yhden, kahden ja useamman henkilön asennot samassa kuvassa, erilaiset kuvarajaukset ja mallin asento, symboliikka ja rekvisiitta, valaisukaaviot osassa esimerkkikuvia.

Katso making of -videoita kirjan tekemisestä:

Arvostelut

"Mallin lisäksi kuvassa ovat tärkeitä yksityiskohdat, jotka avaavat rooliin liittyvää tarinaa. Näitä yksityiskohtia ovat vaatteet ja asusteet, rekvisiitta, valaisu ja kuvauspaikka. Myös mallin asento ja ilme kertovat omalta osaltaan roolista. Jos rooliin liittyy taustatarina, se antaa perustaa kuvan visualisoinnille."  Kamera-lehti

"Tekijän ottamat kuvat ovat komea näyte siitä, että teorian siirtäminen käytäntöön onnistuu henkilökohtaisestikin."
 Apu, no 25, Susanna Luikku

"Kirjassa on noin 15 kuvaustapahtumaa, jotka kaikki on selostettu valo- ja kaavakuvin pohjamutiaan myöden. Jos kirjan rautalangasta väännettyjen ohjeiden avulla ei ymmärrä, miten ja ennen kaikkea miksi erilaiset ratkaisut on tehty, niin sitten kannattaa keskittyä muihin valokuvauksen genreihin kuin harkittuihin muotokuviin. Vaikka Seiskan kääk-kuviin, joiden viesti välittyy ja katu-uskottavuus lisääntyy parhaiten väärällä valotuksella, tarkennuksella ja kännykkäkameran tärähdyksellä."
Timo Suvanto -blogi


"Esimerkeissä käydään läpi usein eteen tulevat perhetapahtumat, kuten kaste- ja rippijuhlat, valmistuminen opinahjosta, häät ja muut tapahtumakuvaukset. Siis tilanteita, joihin jokainen kuvaaja ainakin joskus joutuu." Julkaisija 4/2015, Pentti Salonen

Kirjailija

Tiina Puputti

Lisämateriaali

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista

Käsisalamakuvaus (Matti Sulanto)

Käsisalamakuvaus (Matti Sulanto)

Normaalihinta: 39,90 €

Tarjoushinta 19,90 €