Pyörä ja ihminen - Miten pyörä ja polkija pelavaat yhteen (Max Glaskin)

Saatavuus: Loppu varastosta

4,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 04/2014
  • Kirjailija : Max Glaskin
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 978-952-291-051-6
  • Sivuja : 192
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Pyöräilyn suosio kasvaa vauhdilla Suomessakin, ja sen ympärille on kehittynyt uudenlainen, monimuotoinen pyöräilykulttuuri. Siihen kuuluvat niin jopoilijat, fiksipyörillä ajavat, työmatkapyöräilijät kuin kilpailuhenkiset maantiepyöräilijät. Yksi kysymys on heille kaikille yhteinen: miten pyörä ja polkija oikein pelaavat yhteen?

Tiedekirjoittaja Max Glaskin on perehtynyt populaaritieteen näkökulmasta siihen, mikä pyörää liikuttaa. Pyörä ja ihminen johdattaa lukijan kiehtoviin kysymyksiin renkaan vierintävastuksesta aina aerodynamiikkaan ja sheivattujen jalkojen vaikutuksesta nopeuteen. Miksi pyörä ei kaadu? Kuinka paljon tehoa polkija voi tuottaa? Mitä lihaksia polkija käyttää? Mikä on ihanteellinen polkupyörän rungon muoto?

Selkeitä ja viihdyttäviä tekstejä tukevat havainnolliset kaaviot ja kuvat, jotka avaavat pyöräilyn saloja infografiikan keinoin. Tämä kirja tarjoaa jokaiselle pyöräilijälle oivalluksia ja elämyksiä – ajoit sitten kesämekossa tai tiukkaan lycraan sonnustautuneena.

Max Glaskin on brittiläinen tiedetoimittaja, jonka intohimoja ovat maastopyöräily ja teknologia. Hän polki ensimmäisenä miehenä maastopyörällä Suur-Himalajan yli Ladakhiin Intiaan. Vuonna 2008 Glaskin valittiin yhtenä 20:stä alan vaikuttajasta Britannian maastopyöräilyn Hall of Fameen.

Kirjailija

Max Glaskin

Kommentit