Sodan kosketus (Seppo Vaara)

Saatavuus: Loppu varastosta

Normaalihinta: 34,90 €

Tarjoushinta 24,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 03/2016
  • Kirjailija : Seppo Vaara
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912374
  • Sivuja : 250
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

”Onnekkaita ovat ne, jotka haavoittuvat lievästi.” Rivimies-alikersantin kokemuksia jatkosodasta.

Kirjan perustana on alikersantti Martti Vaaran päiväkirja, johon on yhdistetty hänen asetovereidensa kommentteja, kirjeenvaihtoa ja selventäviä lainauksia kirjallisuudesta. Vaikuttavat kuvat ovat pääosin aiemmin julkaisemattomia.

Vaara taisteli sotansa konekivääriryhmän johtajana suomalaisten iskujoukossa, kenraali Laguksen Panssaridivisioonassa, jonka jääkärit määrättiin usein raskaisiin erikoistehtäviin.

Rivimies kirjaa tapahtumia, aavistuksiaan, ajatuksiaan. Vaistoaa, että sodan käsittämätön todellisuus on tässä ja nyt vain heille, jotka sen kokevat ja näkevät. Siviiliä, kotirintamaa, tämä todellisuus ei tule koskaan saavuttamaan. Esillä on jatkosodan hyökkäysvaiheen raaka todellisuus, haavoittuminen, asemasodan piinaava yksitoikkoisuus ja kesä 1944, jolloin sodan jyrä on murskaamassa kaiken.

Vaaran sota päättyy toiseen haavoittumiseen Lapin porteilla. Hänet palkitaan lopuksi harvinaisella kunniamerkillä. Paluu siviilielämään tuntuu synkältä. Se on kuitenkin uusi alku.

Kesällä 1944 onnekkaita olivat lievästi haavoittuneet. He pääsivät pois Karjalan kannaksen helvetistä. Kirjan on toimittanut viestinnän ammattilainen Seppo Vaara. Hän haastatteli teosta varten useita veteraaneja ja tutustui heidän kanssaan sodan tapahtumapaikkoihin Venäjän-Karjalassa ja Karjalan kannaksella.

>> Katso Studio55:n haastattelu 3.5.2016

Arvostelut

"Parikymppisen miehen elämä sai syksyllä 1939 suunnan, jonka määränpäästä saattoi toivoa jotain. Päivät tuntuivat lopulta kuitenkin työläältä punnertamiselta kohti tuntematonta. Nivalalainen Martti Vaara (1920-1966) kirjaa tällaiselta matkalta havainnot päiväkirjaansa. Muistiinpanot kulkevat nuoren sotilaan repussa liki viisi vuotta maaliskuussa 1940 alkaneesta varusmiespalveluksesta Lapin sodan taisteluihin syksyllä 1944."  Kaleva 6.3.2016, Erkki Hujanen

"Kirja on tapahtumarikas ja sujuvalukuinen romaani sodan keskeltä. Kirjan sisältöä havainnollistavat lukuisat aiemmin julkaisemattomat kuvat." Karjalan Kuvalehti 2/2016, Tarja Lappalainen

"Kirjaan on yhdistetty hänen asetovereidensa kommentteja, kirjeenvaihtoa ja selventäviä lainauksia kirjallisuudesta. Vaikuttavat kuvat ovat pääosin aiemmin julkaisemattomia." Helsingin Reservin Sanomat 

Kirjailija

Seppo Vaara

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista

Sotapäiväkirja vuodelta 1944 (Waldemar Erfurth)

Sotapäiväkirja vuodelta 1944 (Waldemar Erfurth)

Normaalihinta: 19,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

Veli veljen puolesta – Talvisota ja Unkari (Gábor Richly)

Veli veljen puolesta – Talvisota ja Unkari (Gábor Richly)

Normaalihinta: 34,90 €

Tarjoushinta 14,90 €