Sotapropagandasta brändäämiseen – Miten Suomi-kuvaa on rakennettu

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 34,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 10/2015
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522911759
  • Sivuja : 407
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Sotapropagandaa kotimaahan ja ulkomaille, maabrändäystä asiantuntijaryhmissä, mielikuvia hyvinvointivaltiosta – muun muassa näillä keinoin Suomi-kuvaa on vuosikymmenten varrella rakennettu.

Suomi on vuosien mittaan nähty kulttuurimaana, lännen rajavartijana, puolueettomana demokratiana ja hyvinvointivaltiona. Nämä teemat ovat kuuluneet niin ulkomaille kuin suomalaisillekin suunnattuun tietoiseen imagotyöhän.

Eturivin asiantuntijoiden laatima teos pohtii sitä, mitä Suomi-kuva pitää sisällään ja miten sitä on rakennettu. Suomi-kuvan rakennusaineista etsitään esimerkiksi koulukirjoista, valokuvista ja diplomaattiasiakirjoista. Osansa huomiosta saavat muun muassa 1940-luvun kansallinen ponnistelu, diplomatian kehitys ja Suomikuva kybersodassa. Kirja kuuluu Turun yliopiston Poliittisen historian julkaisuja -sarjaan.

Kirjan tekijäjoukkoon kuuluvat Robin Brown, Louis Clerc, Timo Heino, Aki-Mauri Huhtinen, Jari Rantapelkonen, Virpi Kivioja, Olli Kleemola, Elina Melgin, Teemu Moilanen, Ville Okkonen, Helena Pilke ja Petri Tuomi-Nikula.

Kommentit