Stalinin salainen jatkosota – Jatkosodan venäläiset dokumentit (Timo Vihavainen, Ohto Manninen)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 24,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 10/2014
  • Kirjailija : Timo Vihavainen, Ohto Manninen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522910912
  • Sivuja : 350
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Kirja antaa lukijalle mahdollisuuden katsella jatkosodan tapahtumia tuon ajan toimijoiden silmin. Harvinaiset dokumentit on koottu sekä Suomen että Venäjän arkistoista. Materiaali käsittää operatiivisia käskyjä, tiedusteluaineistoa ja mielipideraportteja.

Lukija pääsee katsomaan, millaista materiaalia Suomesta ja sen sotavalmiudesta lähetettiin Moskovaan keväällä ja alkukesällä 1941. Tietoa saatiin agenttien toimesta jopa Suomen hallituksen istunnoista. Dokumenteista käy myös ilmi, miten aikanaan tuoreeltaan selitettiin puolustustaistelun epäonnistumiset, miten Suomen miehittämällä alueella yritettiin järjestää vakoilua ja sabotaasia ja miten ns. partisaanit raportoivat toiminnastaan.

Kirja sisältää myös salaisen poliisin keräämää tietoa siitä, miten itäkarjalaiset vertasivat olojaan suomalaisten miehityskaudella ja bolševikkivallan alaisuudessa, miten suomalaisia tarkkailtiin ja miten suhtauduttiin sodan aikana suomalaisten propagandaan. Jotkin analyysit Suomen taloudellisesta ja sotilaallisesta tilanteesta menivät suoraan Stalinille ja Molotoville.

Tekijätiimissä parhaat suomalaiset ja venäläiset asiantuntijat:Suomesta mukana Venäjän tutkimuksen professori Timo VihavainenHelsingin yliopistosta, poliittisen historian professori Kimmo RentolaTurun yliopistosta ja emeritusprofessori Ohto Manninen.  Venäjältä mukana Ljudmila Pavlovna Kolodnikova, Venäjän tiedeakatemian Venäjän historian instituutin johtava työntekijä, Vasili Stepanovitš Hristoforov, juridisten tieteiden tohtori, joka toimii FSB:n arkiston johtajana ja Tatjana Semjonovna Bušujeva, Venäjän Tiedeakatemian Venäjän historian instituutista.

Kirjailija

Timo Vihavainen

Ohto Manninen

Kommentit