Tahdon! - Suomalaisia hääkuvatarinoita

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 9,90 €

Tarjoushinta 5,94 €

  • Ilmestymisvuosi : 01/2014
  • Kirjailija : Juha Laitalainen
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522910288
  • Sivuja : 170
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Onko sinua pyydetty hääkuvaajaksi? Uskaltaisiko sitä vai suosittelisiko hommaan jotakin ammattilaista? Oletko jo kokenut hääkuvaaja, joka kaipaa lisää vinkkejä työhönsä? Tai oletko järjestämässä häitä ja haluaisit ideoita hääkuviin? Kuinka valitsisi kuvaajan ja minkälaisia kuvia häneltä toivoisi?

Kirja on ensimmäinen Suomessa julkaistava dokumentaarista hääkuvausta käsittelevä kuvateos. Siinä on ainutlaatuinen kuvajournalistiseen tyyliin taidolla ja tunteella toteutettu kuvitus sekä persoonalliset, elämänmakuiset tekstit. Kirjassa pääsevät esiin erityyppiset vihkimiset, hääpotretit, hääautot sekä itse hääjuhlat - koko hääpäivä morsiamen ja sulhasen pukeutumisesta aina hääyön alkumetreille saakka.

Kirjan sisältö johdattelee aloittelevat kuvaajat valon ymmärtämisen sekä hääkuvauksen perusteiden kautta alan monivivahteisiin hienouksiin. Se tarjoaa kokeneillekin hääkuvaajille uudenlaisia näkökulmia aiheeseen. Kuvausopastuksen ohella kirja on mainio erilaisia häävinkkejä sisältävä kuvateos, joka sopii tulevien hääparien ohella myös kaikille häiden suunnitteluun ja toteutukseen osallistuville henkilöille.

Juha Laitalainen on hääkuvaukseen erikoistunut itsenäinen valokuvausalan ammatinharjoittaja. Hänellä on lähes 30 vuoden monipuolinen kokemus valokuvaajan ammatista. Laitalainen on myös kuvajournalisti, jonka käsissä on syntynyt kuvareportaaseja eri päivä- ja aikakauslehtiin - milloin Akseli Gallen-Kallelan jalanjäljillä Afrikassa, milloin Vaasan vankilan oloja dokumentoiden. Hän on myös pitänyt lukuisia valokuvanäyttelyitä vuodesta 1992 alkaen.

"Kirjan parasta antia ovat Laitalaisen ottamat hääkuvat. Kuvia on runsaasti ja ne ovat yksinkertaisesti upeita. Kuvateksteissä on kiinnostavia tarinoita niin kuvanottohetkistä kuin niissä esiintyvistä hääpareista. Lukijaa palvellaan ohjaamalla huomio kuvien pieniin yksityiskohtiin, kuten morsiamen poskipäistä heijastuviin kuunsäteisiin tai sormuksen kimalteluun kynttilänvalossa." Helsingin Sanomat, Myötä- ja vastoinkäymisissä -blogi

 

 

Arvostelut

"Kirjaan valituissa kuvissa on hauskaa elämänmakuisuutta - niistä saa hyviä vinkkejä muuhunkin tilanne- ja juhlakuvaukseen" Minna Jerrman, Kamera-lehti 2/2014

"Kirja oli muutakin kuin teos valokuvaajille, se osoittautuikin kaikista tärkeimmäksi tiedonlähteekseni mitä elämämme tärkeimmän päivän taltioimisesta olen onnistunut saamaan käsiini. Yksittäiset artikkelit tai kuvaajien omat nettisivut ovat usein suuntaa antavia kaikessa tiiviydessään, joten Tahdon! Suomalaisia hääkuvatarinoita antaa kattavan tietopankin myös hääparille hääpäivän taltioinnista.. Luin kirjaa mielessäni koko ajan ensi kesän häämme. Nyt olen kymmeniä kertoja viisaampi siitä mitä ehdottomasti haluan ikuistettavan ja mitä pyrimme välttämään sekä listasin valmiiksi kysymyksiä valokuvaajaamme varten. Oivalsin miten sääolosuhteet ja valaistus vaikuttaakaan potrettien ilmeeseen ja kuinka myös vieraita on tarkoitus kuvata mahdollisimman paljon. Mielestäni teoksen vahvuus löytyykin juuri siitä, että kirja antaa paljon niin vasta suunnitelmien alkuvaiheessa olevalle hääparille kuin jo melkein hääpäiväänsä juhlivalle. Valokuvaajasta puhumattakaan." Kiira, Lovefall-blogi

Lisämateriaalia kirjasta: http://www.docendo.fi/tahdon/

Häät-lehden haastattelu

Katso MoonTV:n haastattelu >>

Kaksplus.fi

Vantaan Lauri

Lovefall2014 -blogi

Vaimomatskua -blogi

Whiteandknight -blogi

MInä ja hää -blogi

Kirjavinkit.fi

Kirkko ja kapunki

Kirjailija

Juha Laitalainen

Juha Laitalainen on monipuolinen itsenäinen valokuvausalan ammatinharjoittaja. Hän on ollut valokuvaajan ammatissa jo 30 vuotta tehden varsin monipuolisesti alan töitä. Laitalainen on myös kuvajournalisti, jonka käsissä on syntynyt muun muassa kuvareportaasi "Akseli Gallen-Kallelan jalanjäljillä Afrikassa" huikeine kuvineen Seura -lehteen sekä oma juttu kuvineen Vaasan vankilan vangeista nimellä "Rangaistut" Suomen Kuvalehteen lokakuussa 2013. Juhalla on ollut myös lukuisia valokuvanäyttelyitä vuodesta 1992. Viimeisin ja tähän astisista merkittävin näyttely hänellä oli yhdessä Akseli Gallen-Kallelan Afrikka-aiheisten maalausten sekä hänen Afrikasta keräämien esineiden kera nimellä "Akselin Afrikka" Kulttuurien museossa Helsingissä. Kyseiseen näyttelyyn Laitalainen oli entistänyt Akseli Gallen-Kallelan mustavalkokuvia sekä laittanut esille omia kuviaan mestaritaiteilijamme jalanjäljiltä Afrikassa sadan vuoden jälkeen. Samalla kuvajournalistin harjaantuneella ammattitaidolla sekä valokuvataiteilijan tunteella hän on tehnyt hääkuvauksia 1990-luvun lopulta lähtien. Laitalaisella oli laaja erikoisartikkeli dokumentaarisesta hääkuvauksesta Kamera-lehdessä vuonna 2012.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit