Tietoa ja tarinaa Saariseliltä (Yrjö Teeriaho, Jorma Mattson)

Saatavuus: Varastossa

Normaalihinta: 34,90 €

Tarjoushinta 19,90 €

  • Ilmestymisvuosi : 12/2015
  • Kirjailija : Yrjö Teeriaho, Jorma Mattsson
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 9789522912244
  • Sivuja : 250
  • Sidosasu : Sidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Kirja rinkkaan ja vaellukselle tai nojatuolimatkalle!

Missä on Mokkamökki ja Köysikämppä? Kuka oli Jaurin-Mitri, kuka Aulis Nuotio? Missä kasvaa nuottaruoho? Mikä on kropnitsa? Missä hyppää keroheinäsirkka? Millainen oli Kiilopään jääjärvi? Mistä löytyy joulupukin juhlatalo? Minne rakennettiin ”Kwaijoen silta”? Onko Saariselkä kartoilla oikein, entä Kiilopää?

Kirjoittajat eivät arvosta valtakunnan rajaa – sehän on vain saneltu viiva, on yhden tekevää ovatko Ukko ja Akka Suomessa tai Petsamossa, entä mitä nuo Ukko ja Akka ovat?

Rajantakainen puoli on vaeltajalle edelleen arvaamaton, millä päällä sattuu tullimieskin olemaan. Karhukin saattaa valkoisia jäkäläkankaita astellessa tulla vastaan, se käyttäytyy yleensä ystävällisesti.

Ainutlaatuinen kartta ja rajantakaiset paikannimet kartalla koltaksi, osin suomeksi auttavat laajentamaan Saariselkien tunnettavuutta. Kirjaan on kerätty joillekin tuttua, joillekin ennestään tuntematonta tietoa. Kirja soveltuu eräretkeilijöille sekä kaikille lapinmielisille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet Petsamosta ja koltista, historiasta ja perimätiedosta.

Kirjan kirjoittajat ovat kokeneita Lapin kävijöitä ja eräretkeilijöitä. Yhteensä heillä on jo yli 100 vuoden kokemus pohjoisesta luonnosta sekä työn että harrastusten kautta. Yrjö ”Yki” Teeriaho (s. 1930) on topografi, maanmittausteknikko, yrittäjä ja tietokirjailija. Jorma Mattsson (s. 1944) on koulutukseltaan filosofian lisensiaatti pääaineena maantiede. Lisäksi hän on toiminut yli 20 vuotta kultasepän ammatissa.

Arvostelut

"Jos tuntuu siltä, että lapinvaellukset voisivat olla muutakin kuin kävelemistä pisteestä A pisteeseen B, kannattaa Teeriahon ja Mattssonin tarinakirja ottaa kaveriksi mukaan."  Erä-lehti, Marko Korhonen

"Tietoa ja tarinaa Saariseliltä tarjoaa mukavan iltapuhteen niille joita Lapin historia ja retkeily kiinnostaa." Inarilainen 13.1.2016, Jaakko Peltomaa

"Kirja avaa erinomaisella tavalla Saariselän historiaa nimenomaan henkilöiden ja heidän tarinoidensa kautta. Teoksessa saavat selityksensä myös monet jo häviämässä olevat sotien jäljet; partisaanien haudat ja saksalaisten sotaromut, korsut, kammit, saunat, sillat, taistelupesäkkeet ja kenttävartioiden jäännökset. Lopputuloksena on kattava, kansatieteellistä arvoa omaava opas- ja tarinakirja kaikille niille, joita Lapin historia, perimätieto ja retkeily tällä legendaarisella alueella kiehtoo." Lapin Kansa 4.6.2016, Markku Torkko

 

Kirjailija

Yrjö Teeriaho

Yrjö ”Yki” Teeriaho (s. 1930) on topografi, maanmittausteknikko, yrittäjä ja tietokirjailija. 

Lue lisää

Jorma Mattsson

Jorma Mattsson (s. 1944) on koulutukseltaan filosofian lisensiaatti pääaineena maantiede. Lisäksi hän on toiminut yli 20 vuotta kultasepän ammatissa.

Lue lisää

Kommentit

Voisit mahdollisesti olla kiinnostunut seuraavista tuotteista

Luontokuvaajan Suomi – Capturing Nature in Finland (Jussi Murtosaari)

Luontokuvaajan Suomi – Capturing Nature in Finland (Jussi Murtosaari)

Normaalihinta: 36,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

Karhu – voimaeläin (Kimmo Ohtonen)

Karhu – voimaeläin (Kimmo Ohtonen)

Normaalihinta: 39,90 €

Tarjoushinta 14,90 €

Metson suku – Suomen kanalinnut (Markus Varesvuo, Pertti Koskimies)

Metson suku – Suomen kanalinnut (Markus Varesvuo, Pertti Koskimies)

Normaalihinta: 39,90 €

Tarjoushinta 19,90 €