Tietokantojen suunnittelu & indeksointi

Saatavuus: Loppu varastosta

9,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Suositun teoksen paranneltu toinen painos!

Tehokkaan ja muutoksiin hyvin mukautuvan tietokannan suunnittelu on yhtä tärkeää kuin talon suunnittelu: suunnitteluvirheet kostautuvat myöhemmin korjauskustannuksina ja käyttäjien tyytymättömyytenä. Tässä mittavassa teoksessa selostetaan käytännönläheisesti, miten tietokanta mallinnetaan, miten kuvauksia tulkitaan ja miten hyvällä suunnittelulla ja indeksien luonnilla voidaan jo etukäteen välttää pahimmat karikot. Teoksen arvokkailla ohjeilla voidaan jopa kalliita laiteinvestointeja siirtää tulevaisuuteen.

Kirjassa on huomioitu sekä aloittelevan että pidemmälle ehtineen tieto-kantasuunnittelijan todennäköiset tarpeet. Kirjan ajattomuutta parantaa se, että mitään yksittäistä tietokantatuotetta ei tuoda korostetusti esille ja myös oliosuunnittelu on huomioitu.

Kirjan ohjeissa ja suosituksissa tiivistyy tekijöiden yhteensä yli 60 vuoden kokemus tietokantojen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Kirjailija

Ari Hovi

FM Ari Hovi toimii käytännön konsulttina yrityksessään, joka järjestää laajasti tiedonhallinnan koulutusta. Hän konsultoi yrityksiä yli 20 vuoden kokemuksella tietovarastoinnissa, tietojen mallinnuksessa, tietoarkkitehtuureissa ja muissa tiedonhallintaan liittyvissä asioissa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja mm. tietokantojen suunnittelusta, tietovarastoinnista ja SQL-kielestä.

Lue lisää

Jouni Huotari

KTL Jouni Huotari on tietokantojen ja projektioppimisen lehtori IT-instituutissa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Hänellä on pitkä kokemus erilaisten järjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta. Hän on myös tunnettu Access-kirjailija.

Lue lisää

Tapio Lahdenmäki

DI Tapio Lahdenmäki on maailman johtavia indeksoinnin suunnittelun tutkijoita. Hänellä on takanaan pitkä ura IBM:llä tietokantojen tehokkuuteen erikoistuneena konsulttina, kouluttajana ja koulutusmateriaalien suunnittelijana.

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit