Tietovarastot & business intelligence

Saatavuus: Loppu varastosta

4,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Elämme informaatiotulvassa. Modernit yritykset keräävät valtavasti tietoa omasta liiketoiminnastaan – jokainen kassakoneen läpi kulkeva ostos, jokainen tekstiviesti, jokainen hiiren klikkaus verkkokaupassa ja jokainen luottokortin vingautus synnyttävät uutta dataa.

Miksi kaikki tämä tieto kerätään? Mihin sitä tarvitaan? Voiko sitä hyödyntää?

Tietovarastot & Business Intelligence -kirja kertoo, miten isoista datamassoista muokataan informaatiota, luodaan paremmat edellytykset päätöksenteolle ja parannetaan oleellisesti yritysten kilpailukykyä.

Kirjassa käsitellään tietovarastoinnin keskeiset käsitteet, menetelmät, vaihtoehtoiset rakenteet sekä tietovarastoprojektin läpivientiä. Business Intelligence -osiossa käsitellään liiketoimintatiedon hyödyntämisen menetelmiä loppukäyttäjien näkökulmasta. Tarkastelun kohteena ovat muun muassa raportointi, moniulotteinen analysointi, interaktiiviset mittaristot sekä valmiit BI-sovellukset. Oman huomionsa saavat myös alan uusimmat trendit, teknologiatoimittajien kilpailutilanne sekä erilaiset tavat organisoida BI-toimintoja yritysten sisällä.

Liiketoimintatiedon parempi hallinta ei ole enää vaihtoehtoinen tapa toimia vaan keino selviytyä kiristyvässä kilpailussa. Viranomaisten tiukentuneet raportointivaatimukset, tiedon laadun varmistaminen sekä kiristynyt päätöksenteon tahti lisäävät tarvetta varmistaa BI-ratkaisujen toimivuus ja ajantasaisuus.

Kirjan avulla selviät monista sudenkuopista ja keskityt olennaiseen liiketoimintatiedon hallintaan!

Kirjailija

Ari Hovi

FM Ari Hovi toimii käytännön konsulttina yrityksessään, joka järjestää laajasti tiedonhallinnan koulutusta. Hän konsultoi yrityksiä yli 20 vuoden kokemuksella tietovarastoinnissa, tietojen mallinnuksessa, tietoarkkitehtuureissa ja muissa tiedonhallintaan liittyvissä asioissa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja mm. tietokantojen suunnittelusta, tietovarastoinnista ja SQL-kielestä.

Lue lisää

Henrikki Hervonen

KTM Henrikki Hervosella on 15 vuoden kokemus Business Intelligence -ratkaisuista ja kehitystyöstä. Hän on ollut toteuttamassa useiden organisaatioiden raportointi- ja analysointijärjestelmiä. Hän on toiminut mm. alan konsulttina, tuotepäällikkönä sekä kansainvälisissä kehitystehtävissä. Lisäksi Hervonen luennoi Helsingin kauppakorkeakoulussa Business Intelligence -aiheesta.

Lue lisää

Heikki Koistinen

Heikki Koistisella on vuosikymmenten kokemus IT-alalta. Pitkän konsulttiuransa aikana hän on erikoistunut tietovarastoprojektien vetämiseen ja liiketoiminnan tarpeiden kartoitukseen sekä systeemi- ja projektityöhön. Hän on aiempia teoksiaan ovat Tietovarastot liiketoiminnan tukena sekä Tietojärjestelmien ylläpito.

Lue lisää

Kommentit