Uutuus

Tiedenaisia (Riitta Korhonen, Helen Partti, Riitta Saarinen, Liisa Takala)

Saatavuus: Varastossa

29,90 €

Kuvaus

Lisätiedot

Suomalaisia tutkijanaisia tieteen huipulta

Kaurajauhoja repussa matkalla Kiinaan. Rahtikoneella Etelämantereelle. Japaniin oppimaan teeseremonioita. Rumpujen soittoa aivojen rauhoittamiseksi. Avaruussäässä sukkulointia tietokonemallinnuksen avulla.

Tätä kaikkea ovat tehneet ja kokeneet tässä kirjassa esiteltävät tutkijat. He ovat naisia, jotka eivät tyydy tavanomaiseen. He murtavat rajoja ja ennakkokäsityksiä. He luovat uutta ja vievät kuvia kumartamatta suomalaista tiedettä maailmankartalle.

Tiedenaisia kertoo viidentoista suomalaistutkijan tarinan innostavasti ja mukaansatempaavasti. Tekstit avaavat oven sekä tutkijan elämän käänteisiin mutta myös yksityisyyteen. Upeat henkilökuvat ja kotialbumeiden aarteet rakentavat kaaren menneisyydestä nykyisyyteen.

Kirjan naisia yhdistää yksi suuri intohimo: tiedonjano. Se tarttui myös kirjan työryhmään.

Kirjaan haastatellut: Eva-Mari Aro, Eija Asmi, Minna Eväsoja, Tuija Hautala-Hirvioja, Minna Huotilainen, Marja Jylhä, Reetta Kivelä, Kaisa Kotakorpi, Maria Lähteenmäki, Leena Malkki, Pirjo Mattila, Päivi Onkamo, Minna Palmroth, Johanna Ylipulli ja Joy Wolfram.

Kirjailija

Riitta Korhonen

Toimittaja

Lue lisää

Helen Partti

Toimittaja

Lue lisää

Riitta Saarinen

Toimittaja

Lue lisää

Liisa Takala

Liisa Takala on helsinkiläinen valokuvaaja, joka on valokuvannut useille sanoma- ja aikakauslehdille. Hän on palkittu muun muassa Vuoden lehtikuvajaana.

Lue lisää

Kommentit