Värit kohdalleen - valokuvan värinhallinnan perusopas

Saatavuus: Loppu varastosta

19,90 €
  • Ilmestymisvuosi : 10/2011
  • Kirjailija : Miika Lammela
  • Kustantaja : Docendo
  • ISBN : 951-0-37980-8
  • Sivuja : 100
  • Sidosasu : Nidottu

Kuvaus

Lisätiedot

Eivätkö tulosteet tai kuvapalvelusta tilaamasi kuvat ole samannäköisiä kuin kuvat näytölläsi? Näkyvätkö omalla näytölläsi säätämäsi kuvat jollain muulla näytöllä tai muussa ohjelmassa aivan erinäköisinä?

Tämä opas on tarkoitettu auttamaan kaikkia, jotka kaipaavat selkeyttä värien hallintaan valokuvien käsittelyn aikana ja sen jälkeen. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. näytön kalibrointi, käyttöjärjestelmän ja ohjelmien väriasetukset sekä värimuunnokset kuvapalvelussa tulostamista varten tai tulostettaessa itse.

Kirjassa keskitytään nimenomaan siihen, kuinka kuvien värit saadaan välittymään mahdollisimman luotettavasti laitteella kuin laitteella ja ohjelmassa kuin ohjelmassa, niin näytöllä kuin paperillakin. Lisäksi käydään läpi kameran asetusten vaikutus väreihin, eikä kuvankäsittelyn perusasioitakaan unohdeta.

Väriprofiileihin liittyvät määritykset käydään läpi sekä yleisellä tasolla että erikseen yleisimpien ohjelmien osalta:
- Photoshop, Adobe Camera Raw ja Adobe Bridge
- Photoshop Elements
- Lightroom

Kirjailija

Miika Lammela

Miika Lammela on PrePress Studion kouluttaja ja tunnettu värinhallinnan asiantuntija. Hän on jo toistakymmentä vuotta vetänyt mm. Photoshop-kursseja sekä luennoinut värinhallinnasta erilaisissa seminaareissa, graafisen alan oppilaitoksissa ja alan messuilla. Miikalla on Adoben myöntämä ACI-kouluttajasertifikaatti (Adobe Certified Instructor) ja hän on tehnyt työnkulun ja värinhallinnan konsultointia mm. monille lehtitaloille. .

Kuva: Mikael Kaplar

Lue lisää

Lisämateriaali

Kommentit